Quick release

XVI. Pannonian Challenge

IMG_9848Ovoga vikenda Osijek je još jednom bio u znaku 16-og po redu Pannoniana Challengea, najvećeg festivala ekstremnih sportova u regiji. Njegovo se otvorenje, kako je to s godinama postala tradicija, održalo 19. kolovoza među zidinama stare tvrđe, galerijom slika sa prošlogodišnjih Pannoniana u prostoru Kazamata. Promjenjivo je vrijeme te večeri donijelo i kišne oblake te se party, zajedno sa DJ Omerom, preselio iz dvorišta pod krov Kazamata gdje su posjetitelji mogli uz dobru glazbu uživati u fotografijama prošlogodišnjih vožnji.

Četvrtak 20. kolovoza bio je prvi natjecateljski dan Pannonian Challengea. Inline, odnosno roleri, tada su svojim vratolomijama i trikovima zauzeli osječki skate park. Prijepodnevni četvrtak je bio rezerviran za uvježbavanje, a u 15:00 su prvi amateri započeli sa vožnjom da bi nakon njih pravi spektakl napravili profesionalci. Iako je natjecanje pripadalo svakom sudioniku, pobjednici su ga ipak obilježili:
Inline Amateri
1. Moaci Lopes dos Santos
2. András Harcsa
3. Barta Peter
Inline Pro
1. Joe Atkinson
2. Stephane Alfano
3. Krisztián Szilágyi
Nakon što je četvrtak uvečer publiku zagrijavao DJ Umbo te glazbeni dvojac Vanillaz, koji su tada bili zaslužni za glazbeni spektakl, petak je bio dan namijenjen skaterima. Osječki je skate park, prvenstveno prilagođen BMX-u, imao dovoljno poligona na kojima su i skateri mogli iskazati svoje umijeće. Samo je natjecanje započelo amaterima opet u 15:00, a iza njih su vozili profesionalci.
PRO skate:
1. Danilo Pisanjuk
2. Madars Apse
3. Riso Tury
Amateri skate:
1. Marino Mazarekić
2. Krystof Mizur
3. Marin Srzentić
Glazbeni event koji je uslijedio tog petka nakon natjecanja bio je u rukama DJ Ascallona, Kirila Djakovskog i DJ Eddya Ramicha. Burna noć ipak nije oslabila niti publiku niti natjecatelje te su svi bili spremni za veliku završnicu Pannoniana Challengea, subotu, odnosno BMX dan koji je već godinama na reputaciji kao ‘šećer na kraju’. Unatoč lošijem vremenu, dvije su velike tribine bile pune ljudi koji su neumorno bodrili amatere i profesionalce. Amateri su natjecanje započeli već u 14:00, a profesionalci u 18:00. Za glazbenu završnicu bili su zaduženi Noise Rock, Debeli Predsjednik i Hladno pivo.
PRO BMX:
1. Konstantin Andreev
2. Michael Beran
3. Marin Ranteš
Amateri BMX: 
1. Ernests Zebolds
2. Patriks Viksna
3. Arturs Pilats

Facebook Comments

IMG_6593
Previous post

Velebitski MTB Maraton 2015. - Putevima Winnetoua

DSC01107
Next post

Kako se opremiti za zimsku vožnju

Andrej Flauder

Andrej Flauder