Oko okvira

Ćakulanje o tubeless gumama

Nećemo vas nagovarati da morate imati tubeless gume, samo ćemo malo ćakulati o njima. Vidimo da je dosta nedoumica oko te teme. Odmah za početak,  ovo vjerojatno neće biti zanimljivo spustašima, jer smo u razgovorima čuli dosta kritike od njihove strane. Za njih je najveći problem što guma zna iskočiti iz obruča u jakim i brzim zavojima. Tubeless opcija je malo skuplja. Po našem mišljenju tubless je najbolji odabir za all mountain vozače ili za city bajkere.

Za početak se trebate odlučiti kako ćete svoje kotače učiniti tubeless. Najpouzdanija, ali i najskuplja opcija je kupovina tubeless obruča koji su već tvornički napravljeni za tubeless verziju, drugi odabir je tubeless kit, a treća, najjeftinija je “ghetto” tubeless verzija. U bilo kojoj kombinaciji obavezno trebate imati mlijeko za krpanje guma (Joe’s, Stan’s ili neko slično). Ghetto verzija i tubeless kit neće funkcionirati bez mlijeka. Isto tako, uz korištenje mlijeka, svoje obične vanjske gume možete upotrijebiti kao tubeless. Nakon 15 godina klasičnih guma (zračnica, vanjska) prebacili smo se na tubeless gume i za nas to nije bio promašaj. Može se voziti na nižim tlakovima (što daje bolju trakciju), nema snakebiteova, ako se probuši, staneš, nagneš kotač na stranu gdje je rupa (da do nje dođe mlijeko kako bi ju zakrpalo), a nekad se guma i sama zakrpa tijekom vožnje. Na kraju treba samo nadopumpati gumu i možete nastaviti dalje.

Postoje neki nedostaci, ali mislimo da oni nisu toliko drastični da se ne odlučimo na tubeless. Problem sa napuhavanjem, neke gume se ne mogu napumpati bez kompresora. Lako je dok ste u gradu i kompresor imate doma ili je benzinska u blizini, problem se javlja kad ste negdje u brdu (u toj situaciji mogu pomoći CO2 patrone). Može se dogoditi da vam se guma ispuše do te mjere, da ju ne možete napuhati svojom mini pumpom (to se ne događa često, ali samo da znate, postoji mogućnost i za takav problemčić). Ako ste baš pravi pehist, može vam guma iskočiti sa obruča, ali se to jako rijetko događa. U slučaju najgore situacije (rupa prevelika da bi ju mlijeko moglo zakrpati), treba uvijek imati sa sobom rezervnu zračnicu, njom se rješavaju svi problemi. Ako ste na oštrom kamenju uspjeli razrezati gumu, kombinacija zračnice i nečega što umetnete na mjesto gdje je guma razrezana ( zakrpa, komadić stare zračnice, novčanica) dovesti će vas do doma, bez pješačenja.  Nedostatak je i nešto viša težina obzirom na uobičajenu kombinaciju. Treba redovno mijenjati mlijeko u gumama, otprilike svakih 6 mjeseci izbacite staro i ulijete novo.

Facebook Comments

Photo-0044
Previous post

Edge 605 - navigacija i virtualni trener u jednom

Slaven Boban
Next post

Sloenduro kalendar za sezonu 2015 je tu

Taras Semenov

Taras Semenov