Kao iz vedra neba prvi u Hrvatskoj dobili smo Magura Vyron eLECT dropper sic štangu na test. Uzbuđenju nije bilo kraja, no trebalo je pronaći bicikl za test. Srećom izvukli smo veterana iz Enduro biciklističkog svijeta – Intense Tracer VP sa promjerom koji odgovara električnom Vyronu te još uvijek moćnim specifikacijama 160 – 160 mm hoda. Premda u uputama piše da je njegova namjena za cijeli spektar bicikla, od električnih, kargo, maraton, treking pa do XC, DH i enduro bicikla, mi smo se odlučili za ovo zadnje. Enduro po namjeni je najzahtjevna kategorija uporabe, zbog čestih i brzih potreba promjene pozicija tijekom vožnje.

Od sada na struju - prva na svijetu Magura Vyron

Od sada na struju – prva na svijetu Magura Vyron

Zadnjih godinu dana sve više i više struja i bicikl se vole javno. Od električnih bicikla (kako onih vidjlivih tako do onih sakrivenih) do električnih mjenjača došao je red i na električnu dropper sic štangu. Magura Vyron eLECT je prva sic štanga s promjenjivim hodom na struju. El. struja je podjelila bicikliste kao ništa do sada. Strujom upogonjeni bicikli doveli su do žestokih rasprava među biciklistima, koji su nekim slučajevima završavali čak i zabranama izlaska na staze. Tehnologija i bicikli su uvijek išli zajedno, u to će te se složiti s nama. Kod nje je omjer učinkovitosti i upotrebljivosti elektroničkih komponenti doveden do savršenstva, i zato nemojte odustat od čitanja ovog testa čak i ako niste fan u električnih komponenata…
Bežična autonomija do 400 dizanja

Bežična autonomija do 400 dizanja

Prvo da objasnimo zašto dropper sic štanga, uopće. Pozicija vožnje na biciklu tj. visine sica uvijek je na vrhu debata među biciklistim. Tu su napisane knjige, teorije, aplikacije, studije i naravno, svi znaju bolje kako vas koja visina sica vama treba i odgovara pa oko toga ne bi duljili i skretali daleko od elektične teme. Bitno je reći da je visina sica najčešča i najlakša regulacija pozicije na biciklu. Procvat dropper sic štangi došao je s magičnim pojmom Enduro, potreba za čestom promjenom pozicije na Enduro biciklima je prvenstveno zbog širokog spektra uporabe takvih bicikla. Enduro tj. moderni full suspension brdski bicikli raspolažu velikim hodom prednjih i zadnjih amortizera na način da omogućiju izuzetnu konfiguraciju, kako kod spusta tako, i kod penjanja pa mnogim brdskim biciklistima to je jedini bicikl s kojima mogu popest se na brdo ali i spustiti se po žestokoj DH stazi. Promjena pozicije u ključnom momentu može vam pomoći pri osvajanju segmenta na vašoj lokalnoj stazi ili još bolje, omogućiti će vam sigurniji prolaz kroz tehničku dionicu. Nizak sic vam daje prednost za upravljanjem biciklom te usavršavanjem boljeg, bržeg i sigurnijeg stila vožnje jer dobivate na upravljivosti, stabilnosti i ne manje bitno – većoj zabavi!

Nemožete ju haknuti. Garminov ANT+ inside.

Nemožete ju haknuti. Garminov ANT+ inside.

Električne komponete dolaze sa svim blagodatima tehnoloških dostignuća. Pojam “remote” (daljinsko upravljanje bez žica) vrlo često dolazi zajedno s takvim komponentama i jedan je od velikih pluseva u korist struje. Bežični protokoli su tu ključna stvar. Protokol ANT+ razvijen od Garmina, vrlo sličan popularnom Bluetooth iz mobilnih tehnologija, zahtjeva vrlo malo snage pa kao takav je idealan za uporabe za razne senzore kod fitness i sl. uređaja. Način rada sic štange je vrlo jednostavan, gumbom na daljinskom upravljaču šalje se komanda prema sic štangi u kojoj je smješten mali motor. On radi na principu piezoelektričnog učinka koji upravlja hidraulikom. U vremenu od 0.5 sekunde nakon što ste stisnuti gumb, štanga je “otvorena” i pritiskom težine tijela omogućuje spuštanje. Za dizanje procedura je ista s time da se diže do punog hoda od 150 mm ili do kontakta s vašom stražnjicom, šta god dođe prvo :) Daljinski upravljač je veličine kovanice 5 kuna u koju je smještena baterija CR2032 s tri gumbića. Centralni gumb vam omogučuje vezu s sic štangom. Ostala dva… to je već duga priča ali dati ćemo vam hint Magura radi prednje i zadnje suspenzije.

Poklopac otporan na blato, snijeg i vodu.

Poklopac otporan na blato, snijeg i vodu.

Magura Vyron eLECT vam omogućuje 400 dizanja i dodatnih 20 kad vam na upravljaču zasvijetli crveni indikator za upozorenje da je baterija prazna što je zbilja impresivna autonomija pa čak i za najzahtjevnije enduraše. Na daljinskom upravljaču uz ta tri gumbića je i mala signalna ledica koja treperi zeleno pri slanju naredbe. Pri dužem periodu nekorištenja, sistem “spava” te ledica svijetli crveno i u roku 3-4 sekunde dolazi do normalnog način rada. USB konektor i prekidač uključenja na sic štangi je dobro zaštićen polugumenim o-ring poklopcem koji je pretrpio puno blata i vode pri našem testiranju te nije pokazao nikakve slabosti. Pri zimskim vožnjama upotreba robusnih rukavica može otežat kliktanje po gumbićima, no to ćemo pripisat stvaru navike.

Ide i na Gripshift

Ide i na Gripshift

Najbolja stvar kod elektičnog Magura Vyrona je to što kad vam zatreba promjena pozicije, zaboravljate da stvar radi na struju. Zapravo ako ste imali iskustva s klasičnim dropperima, osim što montaža Vyrona bude gotovo u roku 1 minute, na terenu nema razlike. Reagira brzo i pouzdano, radi ono što mora i ni blato ni zima ju na našim testovima nisu omeli. Testni bicikl je prije bio opremljen RockShox Reverb klasičnim modelom i nije imao rupe na okviru za stealth ugradnju pa se ova bežična ugradnja jako dobro uklopila, što je velika prednost za svaku nadogradnju bilo kakvog okvira. Inače montaža samog droppera može zadavati puno problema. Provlačenje bužira kod klasničnih i u boljem slučaju (goreg za vašeg servisera) kod “stealth” modela može biti nemoguća misija, a volan s toliko bužira izgleda kao ruska podmornica.

Za one koji u šali spomenu hakiranje sic štange, Magura ima odgovor: u dometu od 40 m veza je zaštićena 64 bitnim inteligetnim sigurnosim protokolima koji pri zagušenju bežičnog pojasa (što je često na sljemenskoj Lugranici face, strava i instagram…) automatski mjenja pojas sa 1 MHz kanala na alternativni 2.4 GHz te vam omogućuje apsolutnu sigurnost pristupu sic štangi :)

Magura Vyron detalji:
• Hod: 150mm
• Bežična komunikacija
• ANT+
• Mogućnost rada sa eLECT vilicom, shockom
• Hidraulika
• Air sprung
• 40 sati vrijeme rada
• 3 sata vrijeme punjenja
• 30.9 i 31.6mm promjer
• 595 grama
• Ide ulje od Magura kočnica ;)

Cijena oko 400 Eur
Dostupnost 4mj/2016.

Ustupio:
Alan Prim d.o.o.
www.alanprim.hr
Alan Prim @ FaceBook
01/4105 480

Editor's Rating

Izrada 100%
Robusnost 100%
Ergonomija daljnskog 60%
Nadogradnja za Magura shockove 100%
Cijena 85%
Samo 30.9 i 31.6mm promjer 50%
Na kraju dolazimo do ukupnog dojma i opet do rasprave struja, da ili ne. Možda hrabra izreka, ali mi kažemo nakon ovog testa da će svi dropperi sigurno biti na struju u idućih par godina. Vyron ima težinu od 595 grama, koja je za par grama veća od ne-električnih konkurenata što je definitvno već sad dobar podatak za prvu električnu sic štangu na tržištu. Ona svoju funkciju spuštanja i dizanja vaše pozicije radi na isti način kao i njenji evolucijski predhodnici stoga bežični način povezivanja Magura Vyron eLECT olakšava montažu i korištenje dropper sic štange te je definitvno na našoj listi želja.
82

Facebook Comments

12034310_966311700124729_4554526897713298782_o
Previous post

Izvještaj sa 7. Kola rekreativne MTB Zimske lige Istre i Kvarnera - Kočevje

11002680_786491554772399_1997428317631954694_o
Next post

Najava 9. kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera - Valelunga

Marko Kostanjevac

Marko Kostanjevac

Glavni urednik Bicikl.com za kojeg piše od 1999. Počeo na cesti završio u šumi. Prvi MTB nagazio još 1987. a najdraži rezultat mu je Olympus DH - gdje je završio kao prvi. Bio je XC i DH Državni prvak 1993. i 1994., kao i član prve MTB HR reprezentacije.