MTBQuick releaseUtrke

Poreč – 5. kolo rekreativne zimske lige Istre i Kvarnera

_20Y7401BK Poreč sa zanimljivom stazu u samom zaleđu turističkog centra Poreča točnije na Stanciji Becich ugostio je peto kolo ovogodišnje lige. Staza dužine oko četri kilometra koja se nalazi na brežuljkastom dijelu vodi nas između traktorskih putova i uskih šumskih prolaza koji traže posebnu vještinu, te naravno poznati spust na kojem se okupi najviše publike i prate najljepše i najbrže prolaze.

Staza je bila dobro pripremljena, ali kiša koja je padala ranijih dana pobrinula se za malo skliskog ugođaja, ali svom srećom sunce koje se sramežljivo probijalo kroz oblake situacijo je izboljšavalo iz kruga u krug. Organizator BK Poreč, ali i svi sudionici, željeli bi se zahvaliti Turističko-ugostiteljskoj školi Antuna Štifanića na predobrim kolačima te Ekipi Crvenog Križa na pažnji da nam se ništa ne desi na stazi. Na startu se tako u kategorijama U7, U9 i U11 našlo desetak “zimskih medvjedića” koji su zagrijali publiku i druge natjecatelje njihovom vožnjom. Ideja je lige da se i najmlađima pruži mogućnost vožnje “utrke” kroz zimu kao i njihovim većim uzorima, a oni u tome uživaju što je najvažniji dio.

12513805_10208753476104197_4261885849522181028_oU kategoriji U11 tako je najbrži bio Starman Gal ispred Privarat Leona, Vida Žufića i Matie Žufića, dok je kod U9 Turčić Marko bio brži od Privrat Luke i Hrelje Tonia.Janežić Meta bila je najbolja u kategoriji U9 cura, dok je svoju prvu utrku u životu u kategoriju U7 odvozio i Curić Rene u kategoriji U7. Svi ovi “medvjedići” su pružili publici pogled na žustru borbu na mini stazi, te tako na kraju zaslužili srdačan pljesak. Letećim startom krenuli uz budno oko pratitelja ostalih stotinjak natjecatelja na borbu za bolju poziciju nakon uspona i ulaska u uske šumske šikane. Kod početnika U13 najbržio je bio Janežić Luka (Energija Team) ispred Ivana Peruško (BK AXA) i Ivančić Giania (KBBXS Adrenalina), u kategoriji U15 Starman Jaka (Calcit Bike) je odnio pobjedu ispred Smolnikar Jakoba (Energija Team), a Losinskiy Nikita (BK MTB Istra Pazin) je bio treći . U kategoriji U15 curica pobjedu je odnijela Janežić Ana (Energija Team) ispred Mastrangelo Alessie.

Anthony Bilić (KBBXS Adrenalina) je bio najbži kadet na stazi, a Mahmić Nedžad (ARBO Denzel Cliff Wien) i Vita Movrin (Energija Team) najbrži juniori u muškoj i ženskoj kategoriji. Sandi Bažon (BBK Grožnjan) kao najbži senior na stazi stao je na postolje kao i lanjski pobjednik lige Janez Dejak (Energija Team) u Master A. Kliba Valter (KBBXS Adrenalina) pobjednik je u Master B, Mauro Hek (BBK MTB Istra Pazin) u Master C, dok je Nicol Guidolin (ASD Gruppo Vulkan) bila najbrža seniorka. Rekreativna MTB Zimska liga Istre i Kvarnera došla je tako do sredine održavanja, a rezultati do sada su hvalevrijedni, ne gledajući postolja mislimo na broj djece i vozača koji iz Hrvatske, Slovenije i Italije na svakom kolu dođu provesti sat vremena u dobrom biciklističkom društvu. Sljedeće kolo je na rasporedu na dan zaljubljenih, u našem slučaju u biciklizam, 14.2.2016 u Režancima kod BK AXA, poznatom stazom koja zadovoljava sve sudionike iz godine u godinu.

Facebook Comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Previous post

UCI MTB kalendar za 2016.

12034310_966311700124729_4554526897713298782_o
Next post

Izvještaj sa 7. Kola rekreativne MTB Zimske lige Istre i Kvarnera - Kočevje

Marko Kostanjevac

Marko Kostanjevac

Glavni urednik Bicikl.com za kojeg piše od 1999. Počeo na cesti završio u šumi. Prvi MTB nagazio još 1987. a najdraži rezultat mu je Olympus DH - gdje je završio kao prvi. Bio je XC i DH Državni prvak 1993. i 1994., kao i član prve MTB HR reprezentacije.