Sama promjena kazete i  zupčanika je jednostavna, ali prepoznati trenutak kad to treba učiniti nije baš jednostavno. Razlike između dobrog i potrošenog zupčanika mjere se u  mikrometrima i nisu baš vidljive oku. Još je veći problem kad se rade krivi potezi u održavanju pogona.

Kakav je najbolji raspored održavanja pogona?

Vozači koji provode 8 do 15 sati tjedno na istom biciklu moraju mijenjati lanac minimalno 3 puta godišnje, a ako se voze po iznimno blatnjavom ili prašnjavom terenu nužno je mijenjati lanac i do 6 puta.

Rekreativni vozači, koji su na biciklu 5 do 8 sati tjedno trebali bi mijenjati lanac 2 puta godišnje, a povremeni vozači, koji su na biciklu manje od 5 sati tjedno, trebali bi promijeniti lanac početkom svake godine.

Zašto mijenjati lanac umjesto zupčanika?

Vodeći brigu o istegnutosti lanca, smanjuje se uvelike potrošnja(habanje) zupčanika. Istegnuti(potrošeni lanac) struže po zupčanicima i troši ih. Ako redovito mijenjate lanac u pravilnim intervalima, zupčanici će trajati 5 puta duže nego lanac. Ako se vozite sa istrošenim lancem, vrlo ćete brzo potrošiti i kazetu i prednje zupčanike.

Zašto mi se događa Chain Suck (zapinjanje lanca u srednjem zupčaniku)?

Srednji zupčanik se najviše koristi na brdskom biciklu, tako da se on  i prvi istroši. To se događa jer potrošeni zub na zupčaniku ne pušta lanac, nego ga povlači dalje prema gore. Rješenje za Chain Suck je gotovo uvijek novi zupčanik.

Što uzrokuje preskakanje lanca?

Istrošeni dijelovi. Kad lanac dođe na istrošeni zubac na kazeti, on ne može dobro zakačiti na zubac. Dok se pedale okreću, lanac klizi prema gore po zupcu zupčanika koje se okreće, sve dok ne sklizne s njega. To obično završi naglim propadanja kurble(što može biti pogubno za koljena i jajca) kod jakog pedaliranja.

Što učiniti kad lanac preskače? Nemojte voziti bicikl dok ne promijenite kazetu i eventualno mali i srednji prednji zupčanik.

Koji zupčanici se troše prvi?

Oni koje najviše koristite. Ako imate prednje zupčanike od aluminija, očekujte da će vam se prvi potrošiti mali i srednji zupčanik. Ako imate mali zupčanik od čelika, on će trajati više od srednjeg. Ako imate i mali i srednji zupčanik od čelika, oni će se svejedno potrošiti prije velikog. Veliki zupčanik je najmanje opterećen jer se u njemu ne vozi previše.

Facebook Comments

Previous post

Dizajn = konstrukcija bicikla

IMG_2784
Next post

Off-road Odiseja po Mljetu

Marko Kostanjevac

Marko Kostanjevac

Glavni urednik Bicikl.com za kojeg piše od 1999. Počeo na cesti završio u šumi. Prvi MTB nagazio još 1987. a najdraži rezultat mu je Olympus DH - gdje je završio kao prvi. Bio je XC i DH Državni prvak 1993. i 1994., kao i član prve MTB HR reprezentacije.