Kažu za Berlin i Berlinčane da su drugačiji od ostatka Njemačke. Drugačiji je tako i Berlinski sajam. Bez pompoznih reklama, jambo plakata i ostalih iskače-iz-paštete marketinških neviđenih čuda, sajam je bio samo oglašavan na vašem biciklu. Jednostavno, jeftino i učinkovito letak na parkiranom biciklu u gradu odradio je posao, ciljana skupina – pravi biciklisti.

Njih na sreću u Berlinu ima masu, jer grad je napravljen za njih. Posjeduje kilometre staza, kulturu na ulicama, uvažavanje biciklista kako od vozača automobila tako i od pješaka. Niti jednom pješaku neće npr. pasti na pamet zakoračiti na biciklističku stazu ni korak, to se jednostavno ne događa. Teško je to shvatiti iz naše perspektive. Zagreb je udaljen stotinama kilometara od Berlina, a čini se kao da su to godine koje nas dijele od tog stupnja razvoja u svim pogledima. Nije čudno i u tom kontekstu shvatiti zadnje mjesto ZET-a na testu gradskog prijevoza po Europskim metropolama provedenog od strane Njemačkog autokluba.

No, vratimo se u Berlin, sajam je drugačiji i po izlagačima, nije tu bilo velikih imena kao Trek, Giant, Fox… ne nije. Berlin razmišlja drugačije o budućnosti većina izlagača su manji proizvođači tj. oni na trećem peronu main stream. Bore se za bicikliste nudeći im koncepte za budućnost prijevoza na ekološki prihvatljiv način, tako da se na sajmu moglo vidjet pokraj svih vrsta bicikla (od city do cruzera) na električni pogon i romobili po čak i skateboardovi.

Druga protuteža elektrici na sajmu su bili bicikli sa jednom brzinom također u svim izvedbama no svima je zajednička jednostavnost i dašak prošlosti s retro detaljima na koje smo polako zaboravili. Također veliki dio gradskih bicikla je predstavljan s klinastim remenom kojim zamjenjuje klasični lanac, čineći održavanje i korištenje bicikla jednostavnijim i još prihvatljivijim. Jedan takav remen ne traži održavanje u smislu podmazivanja i čišćenja i bez problema s njime se prelazi do 30 000 km.

Kako je opasan Bike-Polo

Interesantna je bila privatna kolekcija brdskih bicikla s kraja osamdesetih i početka devedesetih. Na tim biciklima su se mogli naći pionirski proizvođači opreme Ringle, Grafton, Onza, DiaCompe, Suntour i Shimano iz tih godišta. A od zbilja starijih izložbenih bicikla bio je tu par ultra starih primjeraka iz susjednog Berlinskog tehničkog muzeja.

Jedini od poznatijih proizvođača na sajmu su bili Cube i Seven (ex-Merlin), a sve zajedno pogledajte u foto galeriji. Uz sajam bilo je tu i projekcija, karaoka, B2B skupova kao i trikova na BMX biciklima na half-pipe i rampama, utakmice bike-polo i nogometa na biciklima kao i filmska projekcija premijere “Days of Thunder 2009” s Timo Pritzel.

Viele Gruesse aus Berlin!

Facebook Comments

Previous post

Parenzana i još malo okolo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Next post

1. kolo HR MTB XC kupa 2010: Đani Simčić nadmoćan u Vodicama

Marko Kostanjevac

Marko Kostanjevac

Glavni urednik Bicikl.com za kojeg piše od 1999. Počeo na cesti završio u šumi. Prvi MTB nagazio još 1987. a najdraži rezultat mu je Olympus DH - gdje je završio kao prvi. Bio je XC i DH Državni prvak 1993. i 1994., kao i član prve MTB HR reprezentacije.