12795283_966314980124401_4026008727951322756_nLagana kišica, malo snijega i količina blata u neizmjerivoj količini bili su recept za savršeno provedenu nedjelju za veliki broj zimskoligaša koji su se okupili u Kočevju na predzadnjem kolu ovogodišnje zimske lige. Domaćini iz KD Melamina potrudili su se i borili protiv vremskih uvjeta koji im nisu bili skloni cijeli tjedan i pripremili sve da nas ugoste u njihovom kraju i na vrhunski pripremljenoj stazi koja se odvija na području nekadašnjeg skijališta u Dolgoj Vasi.

Kao u svakoj bitci i oni su imali njihovog generala Janeza Dejaka koji je zaslužan za tako veliki razvoj MTB-a u Kočevju, ali general bez vjerne vojske opet nije ništa, stoga sve pohvale i čestitke idu cijeloj ekipi u Kočevju. Staza je bila zbog blata teška za voziti, uvjeti su se mijenjali iz minute u minutu, kiša, snijeg, sunce su se izmjenjivali tijekom cijele utrke, ali ipak smo na samom proglašenju bili počašćeni pojavom prekrasne duge kao nagradu za naš trud na stazi. Broj slovenskih vozača na utrci bio je veći nego ikada, što zbog blizine što zbog pripreme za sezonu, tako su naravno i oni bili među bržima na utrci.

12821510_966311876791378_6091353213268882074_nU kategoriji seniora najbrži je bio Grega Krajnc ispred Peter Zupančič (oba Calcit bike), a l Luka Vodopivec treći. Kod juniorki Ema Filipović je bila bez konkurencije, ali je stazu ipak savršeno svladala. Mojca Masterl Štefanič (KD Melamin) nije odustala te odvozila stazu na domaćem terenu u kategoriji seniorki.Kod kategorije juniora Primož Šobar (KD Melamin) je bio brži od Daniela Čitara (BK Poreč).Janez Dejak (Energija team) bio je najbrži u kategoriji Master A na domaćem terenu ispred klupskog kolege Borut Križana, dok se na trećem mjestu progurao Jurica Galić (Bike Akademija).U kategoriji Master B Aleš Rijavec je stao na najvišu stepenicu, drugi Marko Škarja (oba Energijateam.com), dok je treći bio Denis Udović.Iskusni Mauro Hek (BK MTB Istra Pazin) bio je najbrži Master C ispred drugog iskusnog lisca Denisa Bukovaca (BK Novigrad).

Kod kadeta Mihael Štajnar (Calcit Bike Team) preduhitrio je Tonija Skiru (BBK IstraBike). Nikita Losinskiy, drugo Noel Pilat (oba BK MTB Istra Pazin), treći Roko Kukuljan (BK Grobnik) bio je redoslijed kot kategorije U15 dečki.Na stazi nisu izostale ni curice u kategoriji U15W, najbrža je bila Anja Nadu (Bike Akademija), ispred Jane Filipović (BGK Tuškanac), a na trećem mjestu Ana Janežič (Energijateam.com).Luka Janežič pobjednik je u kategoriji U13, drugi je Žan Pahor (oba Energijateam.com), a treći Dante Rosanda (BK Grobnik). Nastupilo je i 15-tak mlađih sudionika u posebnoj utrci. Pobjednici po kategorijama su Gal Starman (Calcit Bike Team), Jurij Zupanič (KD Melamin), Zoja Kranjec (Calcit Bike Team), Lenart Dejak (Energijateam.com), Lena Nadu (Vergo Bike Akademija) i Ela Križan (Energijateam.com). Sljedeće kolo, finalno očekuje nas 23.3. u bivšoj vojarni nadomak Pule, Valelungu. Tada ćemo imati i podjelu nagrada za najuspješnije tijekom cijele lige.

Facebook Comments

_20Y7668
Previous post

Poreč - 5. kolo rekreativne zimske lige Istre i Kvarnera

2016-03-06 13.09.31
Next post

Test sic štange na struju - Magura Vyron eLECT

Marko Kostanjevac

Marko Kostanjevac

Glavni urednik Bicikl.com za kojeg piše od 1999. Počeo na cesti završio u šumi. Prvi MTB nagazio još 1987. a najdraži rezultat mu je Olympus DH - gdje je završio kao prvi. Bio je XC i DH Državni prvak 1993. i 1994., kao i član prve MTB HR reprezentacije.