Bez traga

Gorski kotar Bike Tour – Vrbovsko

Još jedna uspješna prezentacija Gorskog kotara kao vrhunske biciklističke destinacije. Danas je na programu bilo Vrbovsko i mistični kanjon Kamačnika, dok su se prošli mjesec odvozile Fužine preko Brstove drage te skromno poznata, ali prelijepa Lividraga. 

Uz sva ta biciklistička druženja naši domaćini i ovaj put potrudili su se ponuditi odlično označene staze, okrijepe s domaćim specijalitetima i pravu malu feštu za kraj. Staza je počela u maglovitom kanjonu Kamačnika pa prema Musulini – Gomirje – Kosanovići – Bijela Kosa – Jablan i nazad u Kamačnik, ali ovaj put sunčan. Ekipa Bicikl.com danas je bila najbrža, no to nije značilo i prvo mjesto. Na ovoj ekipnoj rekreativnoj utrci, prvi su bili oni s najbliže prosjećnom brzinom svih ekipa koje su došle do cilja. Baš zbog toga nije bilo “utrkivanja”, već samo zabava i pomalo taktiziranja. Najveće zamke bile su na okrijepama koje su nudile mnoštvo goranskih slatkih i slanih specijaliteta. Osim taktiziranja oko osvajanja prvog mjesta, trebalo se disciplinirati kod degustacije sireva i štrudlica. Vozile su se dvije rute, kraća 17km i duža 37km- koju smo mi odabrali :). Iako smo iz Zagreba krenuli pomalo skeptični oko sunčanog dana, Gorski kotar pripremio nam je baš ono što nam je nedostajalo: sunčan dan, odličnu stazu, prekrasnu prirodu, nasmijane ljude i zabavu. Baš takvu zabavu prognoziramo i za idući vikend: u subotu u Ravnoj Gori, a u nedjelju u Skradu. Više na www.gorskikotarbike.com

Facebook Comments

VIRB Picture
Previous post

Bike Patrollers - bez njih nema bike parka!

IMG_6581
Next post

Opaka vožnja - Južni Velebit

Marko Kostanjevac

Marko Kostanjevac

Glavni urednik Bicikl.com za kojeg piše od 1999. Počeo na cesti završio u šumi. Prvi MTB nagazio još 1987. a najdraži rezultat mu je Olympus DH - gdje je završio kao prvi. Bio je XC i DH Državni prvak 1993. i 1994., kao i član prve MTB HR reprezentacije.