Oko okvira

Garmin Edge 820 – prvi pogled

Novi kolačić iz Garmina je stigao. Edge 820 je kolačić s puno kalorija, jer obzirom na svoje dimenzije pruža jako puno funkcija korisnih za rekreativce, a i vrhunski biciklisti zadovoljit će i svoje potrebe za kvalitetnu odradu svojih treninga i precizno praćenje svog napretka. Edge 820 je osmišljen kako bi popunio prostor između Edge-a 520 i Edge-a 1000 po funkcijama i cijeni.

Edge 820 je po dimenzijama (49.0 x 73.0 x 21.0 mm) identičan Edge-u 520. Ekran je osjetljiv na dodir s rezolucijom 200 x 265 pixela s ugrađenim senzorom za regulaciju snage pozadinskog osvjetljenja obzirom na uvjete u okruženju. Za pronalaženje pozicije uređaj se koristi GPS i GLONASS mrežom što jamči brzo i precizno pronalaženje lokacije u prostoru na ugrađenoj Garmin Cycle karti i kvalitetnu navigaciju.

Što se tiče spajanje s drugim uređajima u Edge 820 su ugrađene ANT+, Wi-Fi i Bluethoot mreže. Na taj način uređaj je moguće spajati s pulsmetrom, senzorom kadence i mobilnim telefonom, a moguća je i kontrola Garminove VIRB kamere. Obzirom da je uređaj nove generacije, kompatibilan je i s Garminovim Varia radarom za upozorenja o prisustvu drugih sudionika na cesti, a moguća je i integracija s Shimanovim Di2 sustavom. Spajanje na računalo izvedivo je putem žice ili preko Wi-Fi mreže i time se otvara još niz drugih mogućnosti. Garmin Edge 820 je standardno kompatibilan s Garmin Connect aplikacijom, a skidanje KOM-ova od prijatelja (naravno ako ste u kondi) izvedivo je putem STRAVA aplikacije s kojom je uređaj isto kompatibilan. Za cestovne bicikliste zanimljiv je svakako senzor sudara, koji putem pametnog telefona automatski šalje poruku na unaprijed uneseni broj telefona s lokacijom gdje je do udesa došlo (nadamo se da ova funkcija nikada nikome neće trebati).

Popis funkcija ovog uređaja vrlo je dugačak i nadamo se, da će baterija, za koju Garmin tvrdi, da po punjenju drži 15 sati, izdržati dok ih sve isprobamo. Veselimo se long term testu kojem će Edge 820 biti podvrgnut od strane Bicikl.com tima a Vi ćete svakako u bližoj budućnosti moći pročitati sve o rezultatima našeg testiranja.

Stranica proizvođača http://explore.garmin.com/hr-HR/edge/

Facebook Comments

DSC_0153
Previous post

500 Km Vs 24h Osijek-Krk 2016.

Next post

This is the most recent story.

Taras Semenov

Taras Semenov