U srcu austrijskog Tirola u Kitzbuhelu imali smo mogućnost testirat Fat bicikl njemačkog proizvođača Maxx. Svi biciklisti znaju da nam uvijek nedostaje bar jedan, dva ili u ozbiljnjem slučaju, više različitih vrsta bicikla. To su obično bicikli koji bi koristili za vožnje, na koje vaš glavni bicikl nije baš na “domaćem” terenu. Biciklistička industrija to uvelike iskorištava, pa je tako nastala i ova vrsta bicikla – fat bike. Izmišljen za vožnju po pijesku i snijegu, a za njegov globalni uspjeh zaslužni su prije svega Surly bikes s njihovim modelom; legendarnim Pugsleyjem.

Po definiciji je to usko specijalizan bicikl, najsličniji brdskom biciklu, opremljen vrlo širokim gumama. Postoje modeli s prednjom suspenzijom i fullovi ali najčešči su modeli s tvdim vilicama iz razloga da se smanji težina (i cijena) bicikla. Naravno, da težina je tu u drugom planu. Sva pravila koja važe kod “normalnih” bicikla kažu da je kotač potrebno olakšat da bude bicikl što brži; tu padaju u vodu. Gume velikog volumena, široke i do 5″, koje mogu težiti i do 1,5kg, idu na široke obruče s pripdajućim širokim osovinama, čine užas od težine i to na najgorem mjestu – kotačima. Uz veliku težinu, neizostavno veliko trenje i tromost cjelokupnih kotača imamo još i jo-jo efekt koji je neizbježan pri žeščem pedaliranju po neravnim podlogama. Bicikl zna doslovno “zaplivati” naprijed-nazad zbog malog nazivnog tlaka u gumama. To su sve čari Fat bicikla, pa kad se sva ta mase i volumeni zbroje rezultat je bicikl koji kada krene – ide po svakom terenu, a proizvodi buku koja vam stavlja osmijeh na lice, kako vozača tako i prolaznika.

Jagamoasta je osnovni model u ponudi ovog proizvođača i izrađen je od aluminija. Moguće je izabrati između čak 200-tinjak veselih boja i plus još neke šarene opcije za dijelove. Naš model u kričavoj narančastoj sa Shimano SLX / XT pokazao se kao dobar izbor ali ipak s malo prevelikom cijenom od 1900 Eura. Ukupan bicikl je težine ispod 14kg. Geometrija kao kod većine Fat bicikla je rekreativna i pruža opuštenu poziciju za vozača – pravi užitak u vožnji. Gume koje dolaze u toj cijeni su 4.8″ Schwalbe Jumbo Jim koje su jedne od lakših u klasi i pružaju solidan grip po utabanom snijegu i ledu. Vozili smo ih na 0,5 Bara i pri blokiranju po snijegu doslovno – grme!

Imali smo (ne)sreću da nam je noć prije palo pol metra snijega pa vožnja ravnici po sviježem snijegu bila je nemoguća ali na dobroj nizbrdici, sve je došlo na svoje. Bilo je potrebno naći samo pravac i krenete “off-piste” downhill! Spust po takvom snijegu je prava nagrada nakon teškog i sporog uspona. Veći dio naše test rute je bila po utabanim sniježna stazicama od Kirchberga do pitoresknog gradića Auschau, po kojoj je Jagamoasta vladala suvereno i predvidljivo. Izuzetno stabilna zahvaljujući svom glavnom atributu – širokima gumama pruža novu dimenziju zimovanja. U slučaju da vam je dojadilo skijanje/bordanje ili kod vas prolaze samo bicikli – Fat bicikl će poslužiti za (sporo) zimsko bicikliranje i avanture po alpskim puteljcima.

Stranica proizvođača www.maxx.de

Editor's Rating

Okvir 89%
Dijelovi 84%
Cijena 21%
Cool faktor 99%
Ako vam je pustinja ili glečer ublizini onda nema rasprave. To je bicikl koji vam treba. Maxx Jagamoasta obećaje puno zabave, gripa uz prilično veliku cijenu.
73

Facebook Comments

Previous post

Fat video s Fat bike testa: Maxx Jagamoasta

X7017107
Next post

Općenito o pedalama

Marko Kostanjevac

Marko Kostanjevac

Glavni urednik Bicikl.com za kojeg piše od 1999. Počeo na cesti završio u šumi. Prvi MTB nagazio još 1987. a najdraži rezultat mu je Olympus DH - gdje je završio kao prvi. Bio je XC i DH Državni prvak 1993. i 1994., kao i član prve MTB HR reprezentacije.