Oko okvira

EVOC Enduro black line ruksak

Nekad je sve stalo u malu crnu torbicu ispod sica za potrebe cestovnog bajkera davnih 80tih. Oni pravi bajkeri u koje smo se ugledavali na stadionu u Kranjčevićevoj imali su one full male veličine. Rezernu gumu, zakrpu, ljepilo, brus papir i skidačicu (kao ju Tin imenovao) u tu jako malu malu torbicu, to je trebalo znati složiti. Bilo je caka. Vremena su mjenjala napustili smo cestu i u brdima treba više stvari. Već tada su neki u drugi bidon stavljali kabanicu. Na dresu ona tri đepa na leđima često su znali puknut od naguranih majci, kapa, sendviča… i pumpi koje su voljele ostat u šumi bez traga. Priznajem bilo je i dobrih ideja kao Mladenove banane zaljepljenu s prozirnim selotepom za sic štangu, pogađate, na Vidikovcu sljemenskom vrhu ta banana je do tamo promjenila sva svojstva: kemijska, agregatna, konceptualna ali i prehrambena.

Kvaliteta izleta s biciklom ovisi što ste ponjeli sa sobom kad vam zatreba rezervna zračnica, onaj powerbar za zadnji uspon ili topla majca, a zima je došla. Ove sezone holistički preporučljivo je ostat na 27,5″ ali uz to 2015. će biti definitivno godina kada Enduro dolazi na velika vrata. Treba očekivat da UCI skuži kako to unovčiti. Tada brendovi nastupaju, prodaje se sve što se povezuje Enduro. Danas sam baš evo saznao s kakvim gumama voze najbolji na Enduro u HR i iznendio se…(Frane hvala!) Kada slažete po količini eura na alltricks.com ispast će baš oni s riječi Enduro pri vrhu. Šta je taj Enduro? Ili bolje pitat šta je Enduro proizvođačima: Kupac koji je spreman kupiti i kupuje puno. On ima skup bajk i skupu opremu. Skup bicikl ide (ili bi trebao ići) brzo pa DH zaštita za kralježnicu za svaki sl. dobro dođe. I evo nam top konzumenta u biciklističkoj branši.

Ruksak je skup. Jedan od razoga je jer to nije obični ruksak, na svom stražnjem dijelu koja dolaze na leđa ima ukomponiranu “kornjaču” – štitnik za kralježnicu koja prolazi i iste certifikate za motociklistički EN1621-2 Back/Spine Protective Armor standard do 9/12 kN. Njemci su jako radikalno postavili dizajn cijelog segmenta ruksaka i posebno mogućnostima modela iz linije Protector. Azijski dizajn kockastih ruksaka je u globalnom trendu pa na solidnu bazu kao “kornjača” kockasti oblik se može dobro smjestiti. Ruksak od 16 litara težak samo 1050 grama i svojim dimnzijama odlično raspoređuje masu na leđima, do te mjere da je gotovo neprijetan. Široki čičak pojas koji čvrsto i ugodno stabilizira ruksak na leđima osigurava punu funkcionalnost zaštite. Činjenica da niste mislili voziti svoju vikend vožnju s “kornjačom” kao DH vozač ali koncept da ih simbioza spoji, zašto ne? Dodajem podatak, ako ste se našli gore spomenuti, da je cijenom manji od specijaliziranog Dainese modela “kornjače” za leđa Back Protector Soft Flex koji ima iste certifikate kao i ruksak.

Puno malih pretinca čine torbu dobro organiziranu. Na dnu bi očekivali navlaku za kišu ili blato ali to dolazi tek za extra 10tak eurića dodatno, ne previše sretni tu ćete naći vezice za vaše štitnika koljena jer je to Enduro model. I to je jedini minus, nedostatak integrirane navlake za kišu, uz veliku cijenu. Kad rukasak uzmete u ruke dobija se dojam, zbog kvalitete završne izrade, da budete se družili još puno sezona s ovim ruksakom.

116 Eura za HR

Osnovne tehničke karakteristike

16l (Size M/L; S: 15l)
1050 g (Size M/L)
27 cm x 56 cm x 11 cm (Size M/L)
Nylon 210/D Ripstop PU coated, P600/D PU coated, Airo Flex, Transparent Tarpaulin

www.evocsports.com
EVOC Enduro black line protector ruksak 16l na alltricks.com

Editor's Rating

Kvaliteta izrade 95%
Dizajn 50%
Cijena 50%
Plus ide za zaštita za kralježnicu, lagan, dobra preglednost i organizacija, dizajn. Dok minus je cijena, nedostatak integrirane navlake za kišu
65

Facebook Comments

X7017107
Previous post

Općenito o pedalama

1
Next post

Najava za Maraton Psunj 2015

Marko Kostanjevac

Marko Kostanjevac

Glavni urednik Bicikl.com za kojeg piše od 1999. Počeo na cesti završio u šumi. Prvi MTB nagazio još 1987. a najdraži rezultat mu je Olympus DH - gdje je završio kao prvi. Bio je XC i DH Državni prvak 1993. i 1994., kao i član prve MTB HR reprezentacije.