Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » Cestovni, Quick release

Report s Biciklijada Plitvice-Zadar 2011.

Napisao @ 02/06/2011 – 21:46Nema komentara

U nedjelju 29. 05. u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar i pod pokroviteljstvom Grada Zadra po petnaesti put je održana „Biciklijada Plitvice-Zadar“

Biciklijada je ove godine okupila 32 biciklista i dvije biciklistice koji su 150km dugu rutu od Plitvica do Zadra uz povremene stanke odvozili za točno pet sati čiste vožnje i na taj način postavili rekord dosadašnjih biciklijada od 30km/h. Nakon što su sudionici biciklijade odali počast prvom poginulom hrvatskom branitelju Josipu Joviću kolona biciklista se kao i svake godine uputila u 9 sati ujutro sa Plitvica u smjeru Korenice.

Prvi test izdržljivosti bio je na 25km kod uspona na Debelo brdo, nakon kratke stanke kolona je nastavila ravnijim dijelom rute prema Udbini i Gračacu. Lički dio biciklijade obilježio je jak bočni vjetar koji je kako se kolona približavala odmorištu u Gračacu postajao sve veći olakšavajući faktor vožnje jer je počinjao puhati direktno u leđa. Uspon na Velebit sa ličke strane dug 5,5km na ovoj jubilarnoj 15-toj biciklijadi pretvoren je u pravu brdsku utrku na kojoj je pobjedu odnio kadet Biciklističkog kluba Zadar Toni Celent koji je zasluženo osvojio i nagradu pokrovitelja biciklijade „Maraske“.

Kao i svake godine nakon prijevoja Prezid temperatura je naglo porasla no to nije omelo zadarske biciklističke majstore spuštanja niz oštre okuke Marina Pejdu i Remigia Kotlara da se sjure kao prvi što brže mogu, ne ispuštajući čelo kolone, niz 14km dug spust do Zatona Obrovačkog. Slijedeći dio puta do Masleničkog mosta prošao je uz pjevušenje one dobre stare stvari od Prljavog Kazališta „Dobar vjetar u leđa“.

Uz sve te povoljne atmosferske prilike čak ni uspon od 3km od Posedarja do Zelenog hrasta nije izgledao tako strašan kao proteklih godina. Slijedeća postaja biciklijade bila je gostionica „Fortuna“ u Murvici u kojoj je sudionike dočekao zasluženi ručak.

A posljednjih 5km do Zadra je proteklo u kompaktnoj vožnji u grupi i prepričavanju događaja sa posljednjih 145km uz ugodno saznanje da su svi sudionici izdržali ovaj biciklistički maraton koji rekreativcima iz zadarske županije već 15 godina pruža mogućnost kako dokazivanja svoje izdržljivosti, tako i ugodnog druženja u rekreativnom cestovnom biciklizmu.

Najmlađa sudionica ovogodišnje biciklijade bila je Maja Perinović (1999), dok je najstariji bio šezdesetjednogodišnji Slavko Kulaš. Osim njih ove godine ovaj rekreativni biciklistički maraton odvozili su: Nebojša Bakula, Remigio Kotlar, Branko Šare, Nikica Teofilov, Kosta Teofilov, Josip Kotlar, Neven Dokoza, Dragan Kraljev, Romano Perinović, Marinko Miočić, Boško Filipi, Kristijan Jović, Željko Knežević, Ivan Švorinić, Marin Pejdo, Kristijan Matanović, Krunoslav Zanki, Ante Grdović, Nino Miholčić, Saša Gospić, Ivica Milanja, Mate Bajlo, Damir Oruč, Smiljan Galić, Toni Celent, Neven Pavić, Danijel Božajić, Branimir Čerina, Zvonimir Benčik, David Šare, Neven Šestan i Lada Perinović.

Organizator se zahvaljuje prije svega Gradu Zadru koji već dugi niz godina podržava ovu rekreativnu biciklističku manifestaciju, Općoj bolnici Zadar na sanitetskoj pratnji, Policijskim upravama Korenica i Zadar na osiguranju, T.O. Samirić na donaciji voća, „Maraski“ i „Koestlinu“ na donaciji sokova i keksi, Denisu Šintiću na prijevozu bicikla do Plitvica, Ivanu Gobinu i Romanu Perinoviću na ustupanju pratećih auta, te Tomi Krstiću i predsjedniku Biciklističkog kluba Zadar dr. Jošku Pinjateli na cjelodnevnoj pratnji biciklijade.

Slijedeće okupljanje zadarskih rekreativaca očekuje se na Dan domovinske zahvalnosti 05. 08. kada se u spomen na pobjedu u Domovinskom ratu vozi biciklijada Knin-Zadar u dužini od 100km. Pozivamo sve zadarske biciklističke rekreativce da se pripreme što bolje i za tu prigodu kako bi pokazali da možemo i brže od 30km/h.

Slike sa 15 biciklijade Plitvice – Zadar Zadar pogledajte u našoj galeriji.

Više na a target=_blank href=”http://www.bkzadar.hr/”>www.bkzadar.hr.

Povezani članci

  • 22/10/2012 Biciklijada Zadar – Paklenica U subotu 20.10.2012. održana je druga po redu biciklijada „Zadar-Paklenica“ u dužini od 48km. Ovogodišnje izdanje privuklo je stotinjak zadarskih […]
  • 20/06/2011 Jakovčevu pobjeda i u Dubravi U subotu 18. 05. u Zagrebu je vožena peta ovosezonska utrka za Kup Hrvatske u cestovnom biciklizmu. Marin Jakovčev iz Biciklističkog kluba Zadar […]
  • 07/08/2010 15. Biciklijada Zadar – Knin I zadarski biciklisti pridružili su se obilježavanju Dana domovinske zahvalnosti odvozivši po 15-ti put tradicionalnu "Biciklijadu Knin-Zadar".
  • 01/09/2010 4. Nagrada grada Skradina i 7. Nagrada grada Šibenika Za vikend su vozači Biciklističkog kluba Zadar imali nastup na dvije međunarodne utrke vožene u subotu u Skradinu i u nedjelju u gradskom naselju […]
  • 04/07/2011 Cestovno državno prvenstvo – Varaždin Proteklog vikenda u Varaždinu je u organizaciji BD Sloga održano Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu i vožnji na kronometar za Hrvatsku i […]

facebook comments:

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.