Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » MTB, Videoteka

“3. Oko Buzeta grada Classic” – 11. kolo Svera Zimska MTB Liga

Napisao @ 15/03/2011 – 21:47Nema komentara

Nenad Labinjan na 1 kotaču!

Usprkos činjenici da su se u blizini Buzeta, u Italiji održavale dvije velike i „jake“ utrke od kojih je i jedna bila C1 na kojima je nastupilo poprilično slovenskih natjecatelja koji povremeno pohađaju SVERA zimsku ligu, buzetska utrka ostati će zabilježena i po pohođenju nekoliko slovenaca i po nevjerojatnome fair play potezu. Neviđenom pogotovo na domaćim mtb natjecanjima.

Buzećan, mlad i vrloperspektivni Sanjin Sirotić, sada već standardni reprezentativac koji ove godine nastupa za GBK Tuškanac iz Zagreba a kome je njegov šef iz nerazumljivih razloga branio nastupe na 4.SVERA Zimskoj lizi startao je u Buzetu i odmah na početku silovito povukao utrku. U bjegu mu se nedugo zatim pridružio slovenac Grega Cehner – ENERGIJA.COM. Njih dvojca su u nadmetanju za pobjedu 11. Kola poprilično iza sebe ostavili svih ostalih 60setak natjecatelja bodrenih i ovaj puta od mnoštva publike a takvom masom gledatelja se nemože baš i pohvaliti neka hrvatska utrka i većeg ranga.

U predposljednjem krugu Sirotić je poprilično pobjegao Cehneru i do ulaska u zadnji krug napravio je popriličnu prednost. Prije samog ulaska u zadnji krug Sirotiću sa probušila zadnja guma što je iskoristio Cehner i pretekao ga.

Član AK St. Eufemija Nenad Labinjan, stalni učesnik lige te visoko plasirani u bodovnom poretku lige nedugo zatim dostigavši trčečeg Sirotića nesebično mu je dao svoj zadnji kotač što je Sirotiću u nastavku omogućilo da ponovo dostigne i pred samim ciljem prestigne Cehnera.

Nenad Labinjon je nastavio utrku trčeći a tim izuzetnim potezom izgubio je i poprilično mjesta u plasmanu utrke. Organizator mu je zbog toga dodijelio dodatne ligaške bodove.
Vodeći ligaš Saša Vidović – BK Buzet zauzeo je 3. Mjesto u utrci zaostavši za vodećima nešto više od 3 minute i time dvije utrke prije kraja samo dodatno potvrdio ukupnu i pojedinačnu kategorijsku pobjedu u 4. Izdanju ove sve popularnije mountain bike lige.
Ukupne pobjede po kategorijama prije zadnja dva kola već su osigurali i Poškarević Dorjan – BK Pula u kategoriji do 13 godina. Grujić Matko – BK Pula u kategoriji do 15 godina. Petar Vuković – BK Buzet u kategoriji do 19 godina te Tihana Ujčić – BK MTB Istra Pazin u kategoriji žena.

Za ukupne pobjede se još moraju boriti natjecatelji do 17 godina a najviše šanse za osvajanjem titule imaju Franković Mateo – BBK Kvarner Viškovo i Petar Brodarić – BK pula.
Neizvjesno je još ukategoriji natjecatelja do 40 godina gdje se za titulu bore Slobodan „Bobo“ Popović i Alen Raušo , oba BBK IstraBIKE Labin te u kategoriji preko 40 godina gdje se Mauro Hek –BK MTB Istra Pazin pobjedom u Buzetu opasno bodovno približio individualcu, vodećem u poretku te kategorije, Denisu Udoviću. A izglede ima još i Alfredo Benić – BBK Grožnjan.
Team Grobnik Bike, Istra Bike 1 i Bike Team KOMP24 su u tijesnoj borbi za titulu najboljeg tima lige.

Između 32 Hrvatska, Slovenska, Talijanska i Njemačka kluba koja su do sada nastupala u ligi vodeći Klub je i dalje BBK IstraBIKE Labin sa 1432 boda,ispred 2. BK MTB Istre Pazin -1284 i 3. Plasiranih članova BK Buzeta 1238 te će oni u preostala dva kola odlučivati ko pr preuzeti jednogodišnje čuvanje prijelaznog „Pop trofeja“ Zimskih liga.

Utrku je standardno a više nego vrlo dobro organizirao Biciklistički klub Buzet a koji suorganizira sa zaljubljenikom mountain bikea Draganom.

Bodovne liste- after Buzet- KATEGORIJE

Bodovne liste- after Buzet- POREDAK KLUBOVA

Bodovne liste- after Buzet- Timovi

Bodovne liste- after Buzet-Ukupno

Rezultati ispravni – KATEGORIJE

Povezani članci

facebook comments:

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.