Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » Oko okvira

Električni bicikl

Napisao @ 25/10/2010 – 22:07Nema komentara

Posljednjih desetak godina barem 6-7 mjeseci u jednoj godini, pa i dok kiši dosadna jesenska kiša, vozim se na posao i s posla biciklom. Na bicikl sam se navukao u Amsterdamu; gdje god sam živio, a promijenio sam nekoliko kvartova, u centru grada bio bih za desetak minuta. I nisam bio jedini, svi se voze na biciklima – i gospođa koja posjeduje pola grada i svi ostali. Biciklistička kultura je na razini na kojoj kod nas neće biti još barem pedeset godina: semafori i staze uređeni, prvo bicikl, onda pješaci, pa tek onda automobili, tako je to gore. Kod nas potpuno drugačija priča, moram to reći – pješaci redovito hodaju po biciklističkim stazama. I ne krivim ih, jer i ja kad sam pješak uđem na tu žutom linijom zatvorenu stazu, a nemam pojma zašto; zacijelo postoji neko objašnjenje zašto volimo ući u taj omeđeni prostor. Brzo se maknem, ali potrebna je svjesna radnja – reći samom sebi da se maknem se sa staze. Bizarno i zanimljivo.

Sklopiva zvijer
Do prije pola godine vozio sam MTB, a tad sam prešao na električni bicikl; MTB mi služi da se popnem na Sljeme i sjurim. No name kineski bicikl koji sam kupio izgleda poput ponyja, sklopiv je i ima bateriju koja se može izvaditi. Drži 21 km, puni se 5-6 sati, juri 25 km/h. To što je sklopiv i što ima bateriju koju mogu izvaditi i napuniti u redakciji – bilo je presudni faktor kada sam kupovao kineza. I premda je umro dva tjedna nakon kupovine, popravljen je vrlo brzo – i od tada radi bez većih problema. Minus mu je mala kilometraža koju može izdržati, a sve ostalo je zadovoljavajuće. Sreća je i da od kuće do posla imam 6,5 km, ali da stanujem dalje, stvar bi se zakomplicirala. Ili bih jednostavno kupio neki od Artasovih modela, tvrtke koja slaže električne bicikle, a koji su naspram mog – mercedes. Baterija traje duže, imaju veći domet, brži su – s nekim modelima moguće se čak popeti na Sljeme a da ne okrenete pedalu (24 minute!). Električne bicikle razvijaju od 2004. godine i posljednji su im modeli impresivni!

100 kilometara lagane vožnje
E-Kona Fire postiže maksimalnu brzinu od 45 km/h, ima regenerativno kočenje, radijus kretanja je od 50 do čak 100 kilometara, očekivano trajanje baterije 150 do 200.000 km! Baterija je Optimum LiFePO4, a cijena mu iznosi 9.372,60 kn. Osim ovog nude modele E-Kona Lana’i i E-Marin, a svi otprilike troše 1 kn na 100 kilometara. I to je samo jedna od prednosti električnog bicikla. O svemu ostalom popričali smo s Tomislavom Pleškom, direktorom Artasa.

Vaš su core business zapravo vjetrenjače i solarni moduli? Kako ste se odvažili na proizvodnju električnog bicikla?
Električna vozila i obnovljiva energija moj su san iz djetinjstva. Prvi električni bicikl napravio sam u osnovnoj školi s motorom od brisača automobila. 2003. godine odlučio sam pokrenuti proizvodnju električnih bicikla jer sam napokon imao priliku raditi ono što želim, bez kalkulacija.

U proteklih nekoliko godina, otkad se vaš bicikl pojavio, modeli su dosta napredovali i unaprijedili ste ih. Što se točno promijenilo od prvog modela do danas?
Naši novi motori imaju veći moment i efikasnost pri svladavanju uzbrdica, kada je pomoć najpotrebnija. Nove litijske baterije u odnosu na olovne imaju 2 puta manju masu, 3 puta više energije i 10 puta duže traju. Novost je i regenerativno kočenje, pomoću kojeg prosječna potrošnja energije pri vožnji uzbrdicama postaje gotovo jednaka potrošnji po ravnom terenu.

Ova kriza je trebala pospješiti prodaju. Da li se to dogodilo?
Potražnja se naglo povećava, sve više je električnih bicikala na cestama i ljudi prepoznaju prednosti.

Trenutačno u ponudi imate tri električna bicikla. Koji ide najbolje?
Najtraženiji model je E-Kona Fire, s LiFePO4 baterijom i dijelovi za samogradnju s N48 motorom.

Može li se baterija izvaditi iz bicikla? Ako ne, zašto? Ne mislite li da je to malo nepraktično?
Mislim da mogućnost skidanja baterije može biti korisna i planiramo proširiti ponudu s takvim kutijama za baterije.

Bicikli teže skoro 30 kg, vjerujem da će se to smanjiti s novom generacijom baterija. Kad možemo očekivati baterije za bicikle koje će izdržati po 100 km?
Naša LiFePO4 baterija ima 6 kg i kapacitet od 650 Wh. To je dovoljno energije za 100 km, uz štedljivu vožnju laganim pedaliranjem i brzinom 30-35 km/h.

Konkurencija na tržištu su vam kineski električni bicikli. Samo na alibaba.com može ih se naći više od tisuću, a u Hrvatskoj je zastupljeno nekoliko modela. Koliko su vam oni “opasna” konkurencija?
Mi želimo kvalitetom, cijenom i jednostavnošću približiti zelene tehnologije što većem broju ljudi. Konkurenciju doživljavamo kao pomoć u tom cilju.

I sam vozim električni bicikl, kineski, a kupio sam ga jer se radi o sklopivom biciklu koji ima bateriju koju mogu izvaditi. Pokvario se ni tjedan dana nakon kupovine, ali nakon što je to riješeno, radi odlično. Hoćete li i vi krenuti prema takvim modelima?
Da, u planu je sklopivi model sa 20″ kotačima.

Osim gotovih rješenja nudite i dijelove za samogradnju. Koliko se kupaca odlučuje na takvo što?
Oko 20% naših korisnika odlučuje se za samogradnju.

Po vašem forumu vidim da je samogradnja dosta popularna i da ima zanimljivih modela. Imate li i sami nekog favorita među takvima?
Forum je izuzetno aktivan, ima puno vrhunskih samogradnji i stručnjaka koji su uvijek spremni pomoći.

Hoće li Hrvatska ikad biti biciklistička nacija kakve su, recimo, skandinavske zemlje? Može li se kod nas razviti takva biciklistička kultura?
Mislim da koncept električnog bicikla ima veliki potencijal i mogao bi bitno povećati upotrebu bicikla. Prema povratnim informacijama, korisnici električnih bicikala više niti ne pomišljaju o odlasku u grad automobilom.

Koje su prednosti električnog bicikla naspram običnog?
Bicikl je najekonomičnije i ekološki prihvatljivije prijevozno sredstvo, ali se u najvećem broju slučajeva koristi samo za sport i rekreaciju. U gradovima s mnogo uzbrdica, poput Rijeke i Splita, bicikli se jako malo koriste. Ugradnjom električnog pogona proširuje se mogućnost upotrebe jer se na cilj dolazi bez umora i znojenja. Kretanje gradom je brzo, svladavanje uzbrdica je lagano, vožnja je zabavna.

Više na www.planb.com.hr i na www.artas.hr

Povezani članci

facebook comments:

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.