Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » Quick release

1.Otvoreno prvenstvo Donje Reke

Napisao @ 23/08/2010 – 21:35Nema komentara

Na obroncima “zecovog brega” održano “1.Otvoreno prvenstvo Donje Reke” u dual slalomu.

Pedesetak posjetitelja uživalo je u predivnom ambijentu Donjorečke Drage, bodrilo dvadesetak muških ali i ženskih natjecatelja. Pojelo se 7 kila čevapa, malo manje kruha, luka, salate od paradajza i paprike te teglicu ajvara, blagog ali i ljutog. O ispijenim količinama dragocjene nam Donjorečke kapljice ćemo drugom prilikom, jel svečana zakuska i dalje traje.

Utrci se odazvalo 16 natjecatelja u muškoj kategoriji, 2 natjecatelja u dječjoj kategoriji te 3 natjecateljice u ženskoj kategoriji.Generalni sekretar Prvenstva, profesor Ratko Stojković “Rođo” postavio je kostur natjecanja te se izvršio ždrijeb. Ždrijeb je bio tajan, ali pravedan, kao i uvijek kad se vozi na Donjoj Reki.

Već u prvoj fazi natjecanja skoro se dogodilo iznenađenje dana, kada je Radelja umalo pobjedio favoriziranog Škarjaka. Škarjak se ipak uspio izvući no već u idućem kolu dolazi “pod kotače” rasploženom Berečeku koji je danima trenirao po stazi. Jedan favorit manje. U istoj fazi natjecanja opraštamo se od Dimnjakovića koji nije imao sreće u ždrijebu pa već u drugom kolu ispred sebe ima nesavladivu prepreku, bedem, Kokot Velimira.

U isto vrijeme, u glavnom dijelu ždrijeba do izražaja dolazi i suverena vožnja neopterečenog Lončara. Gotovo da i ne griješi! Ždrijeb nije mazio niti Puškarića koji u polufinalu također dolazi na Kokota. Borba je žestoka, obojica su slagali stazu no Kokot za dužinu vlastitog nosa ipak pobjeđuje! U finalu su Kokot i Lončar. Puškarić i Bereček morati će se zadovoljiti borbom za treće mjesto.

Finale dostojno finala, vozi se na dvije pobjede. Nakon prve dvije vožnje, Lončar i Kokot su izjednačeni, no tada Kokot smirenom ali brzom i preciznom vožnjom prisiljava Lončara na nekoliko pogrešaka te osvaja naslov prvaka Donje Reke za 2010. godinu. Lončar utjehu traži u alkoholu i čevapima.

Neizvjesna borba odvija se i u utrci za treće mjesto. Puškarić i Bereček u cilj ulaze gotovo poravnati te u ponovljenoj snimci stručni žiri, ali i publika na velikim ekranima jasno vidi da je pobjedu odnio Puškarić. Slavlje može početi. Puškarić nakon dugo vremena ponovno na postolju. Dobro je tempirao formu ove godine.

Svi koji su u prvom kolu izgubili, imali su prilike nastaviti natjecanje, doduše u utješnom dijelu ždrijeba. Do izražaja posebno dolazi gracioznost pokreta još jednog biciklističkog virtuoza, Kokot Marka. Bez većih problema dolazi do finala gdje lakoćom pobjeđuje Petek Danijela, najveće iznenađenje utješnog dijela Prvenstva.

Marko Kokot ovom pobjedom upisao se u bogatu povijest Donjorečkog sporta. Treće mjesto osvojio Donjorečki zet Radelja Krešimir, ujedno i glavni roštilj-majstor utrke. Natjecatelji utješnog dijela ždrijeba za svoj uspjeh nagrađeni su unikatnim kipićama od drveta. Kipići su dijelo akademskog kipara Strujka Strujića, rodom sa Donje Reke, a koji trenutno živi i radi na Beverly Hillsu.

U konkurenciji Žena vidljiva je dominacija djevojaka sa Zdihovačkog područja. Pobjedu je odnijela Martina Bolf, ispred Mie Matasić. Treće mjesto odnijela je Jasmina Šubar, buduća Donjorečanka.

Kod najmlađih natjecatelja sukobili su se potomci obitelji Miljković i Lucić. Ovoga puta Miljković je bio bolji. Poznavajući tatu Lucića, mali Lucić već sutra počinje pripreme za iduću sezonu! Skup s mamom koju nismo uspeli nagovorit da vozi :D

Utrke je obilježio i velik broj gledalaca, ali i poveći broj padova. Posebno atraktivan natjecatelj bio je specijalni gost sa Gornje Reke, kaskader Goran Stošić koji je za sve prisutne izveo skoro dvostruki salto. Zanimljivo, uspio je preživjeti. Svoje akrobatske sklonosti prisutnima je pokazao i Damir Miljković. Doduše, tam gdje je on opal trava sigurno više nebu rasla. Sorry “Zec”!

Javnosti se ponovno ukazao i cijenjeni gospon “Gad”. On je većinom radio istraživanja o kakvoči trave na i oko staze :D

Nakon završenog prvenstva, organizator je priredio i akrobatski šou Mirka Božića sa svojom akrobatskom skupinom “grozdeki”. Oni su se u posebno dizajniranom vozilu spustili vinogradom. I oni su uspjeli preživjeti!

Spektakl na Donjoj Reki organiziralo je Društvo za kreativno gubljenje vremena sa Donje Reke, potpomognuto stručnim savjetima Kluba koturaša Jastrebarsko.

Ukupne rezultate u PDF-u, možete skinuti upravo OVDJE.

Izvor www.kkj.hr

Povezani članci

  • 15/07/2012 XCO Jaska 2012 najava U nedjelju 22. srpnja 2012. godine u Jastrebarskom, Klub koturaša Jastrebarsko organizira utrku nacionalnog XCO prvenstva Hrvatske – 3. memorijal […]
  • 17/08/2010 Dual Slalom nedjelja u Donjoj Reci Donja Reka, Hrvatska biciklistička metropola i “1.Otvoreno prvenstvo Donje Reke” u disciplini dual slalom. Novost za većinu Hrvata (osim Samoboraca […]
  • 13/04/2010 4. kolo Sajmenih dana u Jaski Oko 90tak natjecatelja se okupilo na 4. kolu Sajmenih dana u Jaski. Jaska je bila odgođena zbog snjega prije koji mjesec ali malo kiše i malo […]
  • 23/07/2012 Kiršić i Turk prvaci Hrvatske za 2012. U nedjelju, 22. srpnja, Klub koturaša Jastrebarsko organizirao je najznačajniju utrku u godini, utrku XCO prvenstva Hrvatske – 3.memorijal Ivan […]
  • 10/09/2010 “Koturaši” ponovno na postolju… U nedjelju, 06. rujna na jezeru Sovinjak nedaleko Požege održana je utrka pod nazivom “2.XC Sovinjak 2010″, u organizaciji “Luks Racing Team-a”. Na […]

facebook comments:

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.