Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » Oko okvira, Videoteka

Nova Shimano XTR grupa 2011. je tu!

Napisao @ 03/08/2010 – 18:20Nema komentara

Zadnja generacija XTR koja je trebala biti namijenjena natjecateljima kao bolja i lakša od XT grupe nije baš bila prihvaćena među biciklistima. Nakon što su probali stariju XTR grupu vratili su se pouzdanom XT-u ili su pokušavali kombinirati najbolje komponente iz obje grupe.

Novom generacijom XTR-a Shimano želi osvijetliti obraz top grupi iz svoje ponude. Sve počinje od „Rider Tuned filozofije“ zbog koje se u XTR grupi nudi veliki izbor komponenti specijalno predviđenih vašem stilu vožnje. Neke komponente su predviđene za cross country upotrebu  a neke za trail vožnje. U svakom slučaju bilo koja XTR komponenta je lakša od one koju sad mate na biciklu. XC kombinacija je više od 200g lakša od XTR-a starije generacije.

Cijena se još točno ne zna, ali XTR nikad nije bio za cjenovno osviještene vozače,a pretpostavljamo da tako neće biti niti ova, makar se priča da će XTR za 2011 biti u istom rangu cijene sa starijom generacijom XTR-a.

Krenimo u čaroban svijet 2011 XTR komponenti…

Pogon (FC-M985 i FC-M980)

Svaki ozbiljniji brdski biciklist zna koliko su XTR kurble od prve generacije bile čvrste. Sve ostaje isto i sa zadnjom generacijom. Novitet je 10 brzinska opcija – Dyna Sys (2 šajbe ( 40-28, 42-30 i 44-30) naprijed i 10 zupčanika u kazeti) FC-M985 težine 698g., ali i dalje ostaje klasična verzija (3 šajbe (42-32-24 ili opcija 38-24) naprijed 9 u kazeti) FC-M980 težine 755g. Srednja šajba je izrađena od karbonsko-titanskog kompozita, što će sigurno povisiti cijenu šajbe, ali je i njezin životni vijek produžen.

Stražnji mjenjač (RD-M980)

Izrađen je u Shadow tehnologiji tako da je mjenjač bliže rami i kotaču, čime se smanjuje mogućnost da u šumi zapnete s njim za kakav kamen, korijen ili deblo. Vanjska pločica je od karbona, unutrašnja od aluminija. Dostupan je u medium (GS) ili long cage-u (SGS). Težina oko 175g.

Prednji mjenjač (FD-M980/981 tri šajbe i M985/M986 dvije šajbe)

Ponuda verzija prednjeg mjenjača je velika, tako da je dizajnerima okvira dana velika sloboda, a vi možete biti sigurni da će jedan od njih biti sigurno kompatibilan sa vašim okvirom. Prilagodljiva kopča omogućava montiranje na sve tri debljine okvira,a multi pull omogućava spajanje sajle odozgora ili odozdol. Vijci su pozicionirani tako da budu lagano dostupni i osigurana je veća udaljenost između gume i kaveza. Približna težina oko 125g.

Šifteri SL-M980 RapidFire Plus

Šifteri su potpuno redizajnirani i dodan je novi VIVID Indeks koji klikom daje do znanja vozaču da je promjena brzine izvršena. Prednji mjenjač je kompatibilan sa kurblom s tri šajbe ili kurblom s dvije šajbe( dovoljan je samo okret vijka na šifteru ). Klikanje se može vršiti palcem ili kažiprstom. Novitet je I-Spec verzija u kojoj se šifter može direktno montirati na ručicu kočnice što smanjuje težinu. Težina okvirna 195g/par za I-Spec verziju i 207g/par za klasičnu verziju.

Disk kočnice ( BR-M985 i BL-M985 ) xc ili racing i ( BR-M985 i BL-M988 ) trail

Nova XTR grupa nudi dva tipa disk kočnica jedne (BR-M985 and BL-M988) za trail vožnju druge (BR-M985 and BL-M985) za cross-country i natjecanje. Servo-Wave precision control, ICE tehnologija, otpor na pregrijavanje i slabljenje, te veliki izbor različitih veličina rotora zadovoljiti će sve zahtjeve svakog vozača. XC verzija je 40 grama lakša od prošle generacije XTR-a, ali pruža 10% više kočione snage. Xc verzija će otežati vaš bicikl za laganih 215g (prednja)/229g (zadnja), dok će trail verzija biti malo teža 247g (prednja)/261g (zadnja).

SM-RT98 – Ice Technologies Rotor

Konstruiran iz tri sloja metala, aluminij između čelika radi bolje disperzije topline. Slabljenje kočnica zbog topline smanjeno je za 35%. U ponudi je 4 veličine rotora: 203mm, 180mm, 160mm i 140mm. Okvirna težina  160 milimetarskog rotora je 126g.

CS-M980 Kazeta

Dolazi u 2 veličine: 11-13-15-17-19-21-24-28-32-36 i 11-13-15-17-19-21-23-26-30-34. 5 najvećih zupčanika je od titana kako bi se smanjila težina i povećala trajnost. Okvirna težina je 255g

CN-M980 HG-X Lanac

HG-X lanac specijalno namijenjen za mtb vožnju. Unutarnje i vanjske karike asimetričnog dizajna za optimalno mijenjanje u višu ili nižu brzinu. Karike su tako konstruirane da se blato što manje hvata za njih. Pinovi su šuplji za što veću uštedu u težini. Okvirna težina je 259g.

PD-M980 SPD Pedale

Pedala je dizajnirana tako da se što manje blata zadržava na njoj. Povećanjem površine kojom je šprinterica u kontaktu sa pedalom za 270% u odnosu na stariji PD-M970 poboljšan je transfer snage. Širi razmak ležajeva povećava stabilnost i trajnost ležajeva. Nova konstrukcija osovine smanjuje težinu pedale za 15g u odnosu na PD-M970. Okvirna težina je 310g za par.

PD-M985 SPD Trail pedale

Nova pedala sa platformom namijenjena je za trail vožnje. Platformom širom za 5,8 mm povećan je kontakt pedale i šprinterice za 158% u odnosu na stari M980. Platforma omogućava pedaliranje kad blokej nije ukopčan u pedalu. Okvirna težina je 398g.

Novina za XTR grupu su glavčine sa thru-axle opcijom za prednji i zadnji kotač, tako da će vozači moći odabrati 15mm glavčinu za prednji kotač i 12mm glavčinu za stražnji kotač uz već postojeće quick release glavčine.

Dostupne će biti i samo glavčine (Thru i quick release) ako ćete htjeti sami slagati svoje kotače.

Kao što vidite nova XTR grupa je u potpunosti podređena XC ili Trail stilu vožnje sad je potreban samo dovoljno dubok novčanik i avantura može početi. svi koji su do sad probali novu XTR grupu oduševljeni su lakoćom i preciznošću mijenjanja brzina.

Moramo pohvaliti i opaki izgled komponenti uživo, makar to i nije neka važna stavka za vozače koji traže vrhunsku kvalitetu i funkcionalnost uz malu kilažu.

Izlazak za javnost se očekuje u prvom tjednu kolovoza.

Povezani članci

facebook comments:

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.