Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » Quick release

Mljet treking: Jedan jako ženski treking!!

Napisao @ 25/05/2010 – 11:01Nema komentara

Prvi puta na Mljetu! Zanimljivost je da su čak 50% prijavljenih natjecatelja bile – žene! U ženskoj konkurenciji u Ultra kategoriji slavila je Paula Vrdoljak iz Zagreba, koja je vrlo zahtjevnu stazu prošla za 7h i 06 min, dok je u muškoj konkurenciji slavio pobjednik treking 2008. godine, Matej Mlakar is Slovenije, s rezultatom 5h i 34min. U kraćoj kategoriji pobjedu su uzeli Dunja Bua Maričević u ženskoj te Alen Paliska i Slaven Ferenčić u muškoj konkurenciji. Od ukupno 198 natjecatelja, u regularnom dijelu utrku je završilo i ušlo u ukupni poredak 140 natjecatelja.

Po prvi puta Treking liga Joška Božića (u sjećanje na Joška Božića, jednog od najboljih gorskih spasavaoca koje je Hrvatska ikada imala, pionira pustolovnih itrekking utrka u Hrvatsko) u svojem 3. kolu i 6. izdanju predstavla utrku na otoku Mljetu – Mljet treking 2010. Na utrci je učestvovalo 198 natjecatelja iz 5 zemalja: Hrvatska, Slovenija, BiH, Italija i Njemačka. Utrka je startala u 09:30.h u Pomeni ispred hotela Odisej gdje je ujedno bio i cilj utrke. Utrka je podijeljena u 2 težinske kategorije: Ultra od 50 km i Planinarska od 25 km. U ženskoj konkurenciji u Ultra katrgoriji slavila je Paula Vrdoljak iz Zagreba, koja je vrlo zahtjevnu stazu prošla za 7h i 06 min, dok je u muškoj konkurenciji slavio pobjednik treking 2008. godine, Matej Mlakar is Slovenije, sa rezultatom 5h i 34min. U kraćoj kategoriji pobjedu su uzeli Dunja Bua Maričević u ženskoj te Alen Paliska i Slaven Ferenčić u muškoj konkurenciji. Od ukupno 198 natjecatelja, u regularnom dijelu utrku je završilo i ušlo u ukupni poredak 140 natjecatelja. Srećom, Gorska služba spašavanja nije imala puno posla osim nekoliko blažih intervencija zbog žuljeva i dehidracije. Vrijeme je također išlo u prilog natjecateljima tako da je u usporedbi sa ostalim utrkama Treking lige, utrku završio iznadprosječan postotak natjecatelja,.

Zanimljivo je da su čak 50% prijavljenih natjecatelja bile – žene! Lijepo vrijeme, rekordan broj prijavljenih i nevjerojatna ljepota otoka Mljeta najavljuju da bi ovaj projekt mogao postati tradicionalan i vrlo prepoznatljiv brand otoka Mljeta. Sljedeće kolo Treking lige Joška Božića nastavlja se na Velebitu, 19.06.2010.

Rezultati na www.treking-liga.com.

TREKING LIGA Treking liga je skup planinarskih maratona koji ove godine obuhvaćaju sljedeće destinacije otok Pašman, Istra, otok Mljet, Velebit, otok Cresa i Medvednica. Liga obuhvaća obuhvaća područje od čak šest hrvatskih županija: Zadarsku, Ličko-senjsku, Primorsko-goransku, Istarsku, Dubrovačko-neretvansku i Zagrebačku te dva nacionalna parka – Paklenicu i Mljet i 3 Parka prirode – Velebit, MedvednicuUčku. Treking liga je od 2005.-2010. do sada doživjela čak 6 izdanja i ugostila neke od najizdržljivijih sportaša današnjice. Kroz utrke Treking lige do sada je prošlo nekoliko tisuća trkača, planinara, maratonaca, alpinista i rekreativcaca. Svake godine ovaj projekt dobiva sve više sljedbenika i drastično raste populacija. Ove godine na 1. kolu Treking lige na otoku Pašmanu učestvovalo je čak 400 natjecatelja, čime se jedan novi sport kao ovaj zaista može ponositi.

Sve utrke podijeljene su u dvije težinske kategorije te prilagođene i namijenjene zahtjevima rekreativaca, spotaša-amatera, vrhunskih sportaša, turistima i zaljubljenicima u planine. Tijekom utrken atjecatelji morajun ositi sa sobom svu propisanu opremu, orijentirati se po različitim terenima, planirati potrebne zalihe hrane, strategiju kretanja i odmora i pridržavati se svih tehničkih i ekoloških pravila utrke.

Organizacijski tim sastavljen je od ljudi koji su se natjecali na najprestižnijim svjetskim pustolovnim utrkama i sa desetogodišnjim iskustvom u organizaciji što jamči visoku kvalitetu i sigurnost projekta.

Ovaj projekt je od velikog sportskog, turističkog i ekološkog značaja koji na jedinstven način promovira neke od najljepših krajeva Hrvatske i sve potencijalne mogućnosti za razvoj aktivnog turizma na ovim lokacijama. Ovim se i zahvaljujemo hotelu Odisej na Mljetu, Turističkoj zajednici otoka Mljeta i TZ Dubrovačko Neretljanske županije te Nacionalnom parku Mljet što su nam dali potporu u ovom projektu koji će nadamo se postati tradicionalan i prepoznatljiv brand otoka Mljeta.

Treking liga Joška Božića 2010 – 6. izdanje
1. kolo: Pašman (ožujak)
2. kolo: Istra (travanj)
3. kolo: Mljet (svibanj)
4. kolo: Velebit (lipanj)
5. kolo: Durmitor (kolovoz)
6. kolo: Cres (rujan)
7. kolo: Medvednica (listopad)
8. kolo: Rab (studeni)

Više na adventure-sport.net

Povezani članci

facebook comments:

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.