Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » Cestovni, Quick release, Utrke

Eksluzivno za Bicikl.com: Intervju sa Robertom Kišerlovskim

Napisao @ 28/03/2010 – 20:121 komentar

Robert Kišerlovski (23) član talijanskog LiquigasDoimo postiže velike rezultate, zadnji od njih je rezultat na 4. etapi na Volta Ciclista a Catalunya (UCI ProTour) uzeo 9. mjesto. Utrka u Katalonji je danas završila a Robert je u ukupnom poredku zauzeo odlično 18. mjesto. Do sredine travnja neće se moći doći do Roberta jer je on sada na putu za Tenerife na pripreme pa je ovo daje još veći značaj ovom intervjua.

B.C: Pozdrav i prvo čestitke na fantastičnim rezultatima na Volta Ciclista a Catalunya. Za početak molim vaš kratki sportski bio i od kuda ljubav za bicikl?
Robert Kišerlovski: Od svoje 7. godine počeo sam se baviti atletikom, sve dok s 12 godina nisam počeo s tatom i bratom posjećivati biciklističke utrke, jer su se oni bavili biciklizmom. Jednostavno bila je to ljubav na prvi pogled. Sport mi se svidio jer je težak i jer ne pobjeđuju uvijek najbolji. Upisao sam se u BK Rijeka i te počeo trenirati. Početak je bio jako težak, bio sam jako slab. Na treninzima sam svaki puta pustio grupu ali sam uvijek išao do kraja… Uporno sam trenirao i moj se trud isplatio. Već zadnju godinu u kategoriji kadeta počeli su dolaziti rezultati. I onda je malo po malo krenulo na bolje ali svake sezone rezultati se bili sve bolji i bolji. U mom prvom klubu BK Rijeka su puno ulagali u mene te nisam imao potrebe mijenjat klub i bio jako zadovoljan. Ostao sam u Rijeci sve do senirora. Za prvu godinu kao senior potpisao sam ugovor s Adriom mobil (Slovenija) gdje sam ostao 4 sezone. Nakon toga sam dobio ugovor za Amicha Cips (Italija) pa lani za Fuji Servetto (Španjolska) a ove godine sam u Liquigas-Doimo (Italija).

B.C: Što je presudilo po vama da ste dobili pozivnicu za Liquigas-Doimo
Robert Kišerlovski: Za moju pozivnicu je presudan je bio moj menađer ali i moja dobra vožnja na utrkama.

B.C: Jel to san svakog cestovnog profi vozača biti član ekipe kao Liquigas-Doimo
Robert Kišerlovski: Mišljenja sam da je, biti u bilo kojoj ekipi PROTOUR-a jer su gotovo svih 18 ekipa dobro organizirane. Male su razlike među njima.

B.C: Opišite nam vaš bicikl:
Robert Kišerlovski: Bicikl ko bicikl je odličan i tvrd. Vozim Cannondale (težak 7 kg) s Campagnolo dijelovima koje najviše volim. Sve radi perfekno a to prije svega možemo zahvaliti dobrim ekipnim mehaničarima i tako da se na tom biciklu osjećam jako dobro.

B.C: Koja je razlika između Fuji-Servetto i vašeg sadašnje ekipe
Robert Kišerlovski: Iskreno, i nije neka razlika može se reći da su svi imaju svoje pluseve i minuse. Moja bivša ekipa Fuji-Servetto (tada su se zvali Saunier Duval) je bila moćna postava.

B.C: Kako se odlučuje koji vozači idu na koju utrku, vidjeli smo dio ekipe je bio na Paris-Nice a dio na Tirreno-Adriatico i Milano-Sanremo
Robert Kišerlovski: Klub tj. sportski direktori analiziraju kalendar utrka te sukladno sposobnostima pojedinih vozača, dali je vozač brdaš ili sprinter… a oni znaju sve što je tko u stanju odvoziti – odlučuju tko ide na koju utrku da bi se ostvarili što bolji rezultati.

B.C: Slovak Peter Sagan je napravio veliki uspjeh, kao najmlađi među natjecateljima pobjedio je na dvije etape Paris-Nice, kakav je odnos snaga sada između njega i Roman Kreuzigera. I tko je vodonoša nakon Paris-Nice? Te po vama koji vozač je sada najači u ekipi?
Robert Kišerlovski: Sagan je drukčiji tip vozača od Romana a i mislim da mu još nedostaje izdržljivosti ali sigurno će biti dobar jer je talent. Izuzetno je brz a ima i sposbnost da može prebrodit kraća brda i to je odlična kombinacija. Trenutno najači… Neznam, nije da sam umišljen ali da ne moram radit za “zvjezde” dao bi sebe među prvima a ja mislim da je trenutno to Roman. Meni jos ne žele dat priliku jer se ipak još moram dokazat ali i radom se jača…

B.C: Kako je biti u ekipi s velikim imenima kao Ivan Basso, Daniele Bennati, Roman Kreuziger, Sylvester Szmyd i Franco Pellizotti?
Robert Kišerlovski: Dobro je trenirat s takvim vrhunskim vozačima jer puno se moze naučit. Na taj način je moguće se je poboljšati i poraditi na ispravljanju pogrešaka.

B.C: Ukratko, kako izgleda vaš “radni” dan?
Robert Kišerlovski: Ustajanje, istezanje, doručak, priprema za trening, trening, tuširanje, ručak, odmor(opuštanje), masaža, vecera i spavanje.

B.C: Koji su sljedeći planovi, koje utrke?
Robert Kišerlovski:Sad idem na Tenerife na pripreme te ćemo tamo biti 15 dana. Nakon toga je na redu Giro del Trentino (20-23.4), pa Giro del Apenino (25.4) pa onda veliki Giro del Italia.

B.C: Da li je nebo sada vaša granica, vidjeli smo odlične rezultate u Katalonji pa sada imamo velika očekivanja i koja je po vama vaša najdraža i/ili najbitnija pobjeda
Robert Kišerlovski: Ja mislim da mi je nebo granica. I volio bi postat jedan od najboljih trudit ću se kolko god mogu da to postanem a ako uspijem – super a ako ne mislim da sam dosta napravio. Premda bi mi velika želja bila da pobjedim na jednoj od PROTOUR utrka.

Robertu želimo kvalitetne pripreme na Tenerifima u nadi da postane jedan od najboljih na svijetu! Zahvaljujemo se na vremenu poklonjenm za ovaj intervju eksluzivno za Bicikl.com i vjerujem da smo na ovaj način približili i upoznali Roberta te da ćemo još puno dobrih vijesti dolaziti s tagom Robert Kišerlovski

Povezani članci

facebook comments:

One Comment »

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.