Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » MTB, Quick release

Kiršić i Turk prvaci Hrvatske za 2012.

Napisao @ 23/07/2012 – 17:37Nema komentara

U nedjelju, 22. srpnja, Klub koturaša Jastrebarsko organizirao je najznačajniju utrku u godini, utrku XCO prvenstva Hrvatske – 3.memorijal Ivan Cvetić „piko“. Na atraktivnoj MTB stazi u šumi Gović, smještenoj u predivnom ambijentu zelenih vinograda i predivne, guste šume za naslov prvaka Hrvatske borilo se 120 muških i 6 ženskih natjecateljica iz 30 Hrvatskih MTB klubova.

Staza, koju obilježava „široka lepeza“ različitih podloga, raznolika konfiguracija terena, te predivan okoliš, na kojoj mogu uživati rekreativci ali i profesionalni biciklisti, bila je vrhunski pripremljena pa su prisutni gledatelji mogli uživati u kvalitetnim borbama najmlađih natjecatelja ali i u majstorijama najboljih brdskih biciklista Hrvatske.

Tako su prisutni mogli svjedočiti dominaciji natjecatelja BBK Orlov krug u najmlađim kategorijama. Roko Fržop gotovo da i nije imao konkurencije u kategoriji do 13 godina, dok je Francesco Cukrov pobjedu u kategoriji do 15 godina odnio u samoj završinici utrke.

U kadetima ponovno nije bilo iznenađenja! Sandi Bažon (MTB Istra Pazin) još je jednom potvrdio svoju snažnu dominaciju koja traje cijelu sezonu. Svoj najveći uspjeh u karijeri postigao je i Eugen Popović (KK Jastrebarsko). On je u svojem najboljem ovogodišnjem izdanju osvojio odlično treće mjesto.

Iznenađenje se zato dogodilo u kategoriji Veterana A, kategoriji koju iz godine u godinu obilježava sve veći broj natjecatelja i sve jača konkurencija! Pobjedu je odnio Hrvoje Mudrovčić (BK Barkan Otočac) te tako iznenadio svoje konkurente. Svakako treba istaknuti da su tri prvoplasirana u cilj ušli sa vrlo malim razlikama. Krešimir Franić (BK Opatija 2010) pobjedu je odnio u kategoriji Veterana B, dok je Željko Srdoč (BK Loborika Favorit Team) u kategoriji Veterana C konkurenciju doslovce „pomeo“ konkurenciju.

U kategoriji Sport pobjedu je odnio Roman Čotra (BK Ludbreg), dok je u kategoriji Rekreativaca pobjedu u završnom sprintu izborio domaći „AS“ sa Plešivice, Marko Braje (KK Jastrebarsko). Saša Borković (KK Jastrebarsko) osvojio je treće mjesto iako je pobjeda bila na vidiku!

Rigo Paolo (BGK Tuškanac) ponovno je dokazao svoju suverenost i pobjedu odnio u kategoriji Juniora, a isto je dokazala i njegova klubska kolegica, Andrea Kiršić koja niti ovu godinu nema pravu konkurenciju u najjačoj ženskoj kategoriji. Miroslav Rački (KK Jastrebarsko) je unatoč činjenici da mu je na zagrijavanju pukao bicikl, te da je vozio na posuđenome, utrku završio na visokoj četvrtoj poziciji.

Iako je obranio prošlogodišnji naslov prvaka Hrvatske u najjačoj muškoj kategoriji, Filip Turk (BBK Šišmiš) nije imao lagan put do pobjede. Đani Simčić (BGK Tuškanac) se nakon prošlogodišnje ozljede vratio na „velika vrata“ i Turku opasno prijetio do samog cilja. U završnom sprintu Turk se ipak pokazao jačim i naslov prvaka Hrvatske ponovno odlazi u Samobor. U najjačoj kategoriji odličan nastup imali su i članovi Kluba koturaša Jastrebarsko, ponajprije Josip Domjančić. On je u kategoriji “Elite” zauzeo visoko treće mjesto.

Titulu najboljeg Hrvatskog MTB kluba očekivano je odnio zagrebački BGK Tuškanac. MTB Istra Pazin i BK Opatija 2010 plasirali su se na drugo i treće mjesto, a Klub koturaša Jastrebarsko pobjedničko je postolje „izgubio“ za svega 10 bodova te se plasirao na četvrto mjesto.

Nagrade najboljim natjecateljima uručili su predsjednik Sportske zajednice grada Jastrebarsko, Mladen Budinšćak, direktorica Turističke zajednice Grada Jastrebarsko Ivana Herceg, te gradonačelnik grada Jastrebarsko, Zvonimir Novosel.

Iako je utrka, prema riječima većine prisutnih, organizirana besprijekorno, nažalost, na subotnjem treningu došlo je i do teške ozljede jednog natjecatelja. Natjecatelj BGK Tuškanac doživio je težak pad na tehničkom dijelu staze te je prevezen u bolnicu. Iako prognoze liječnika nisu optimistične, nadamo se i vjerujemo u njegov oporavak!

Klub koturaša Jastrebarsko zahvaljuje svim članovima koji su doprinjeli uspješnoj organizaciji natjecanja

Čast i zadovoljstvo nam je već sada najaviti 4.memorijal Ivan Cvetić – „Piko“.

Izvor www.kkj.hr

Povezani članci

  • 15/07/2012 XCO Jaska 2012 najava U nedjelju 22. srpnja 2012. godine u Jastrebarskom, Klub koturaša Jastrebarsko organizira utrku nacionalnog XCO prvenstva Hrvatske – 3. memorijal […]
  • 04/07/2011 XC Kamnik 2011 UCI Class 2 U subotu, 02. srpnja 2011. godine u Slovenskom gradiću Kamniku održana je još jedna Cross Country utrka za Pokal Slovenije koja se ujedno bodovala i […]
  • 18/07/2011 Filip obranio naslov Prvaka Hrvatske!!! Jučer, u nedjelju, 17.07.2011. održano je Nacionalno MTB prvenstvo u Toplicama Sveti Martin na Muri. Najbolji samoborski biciklist Filip Turk imao […]
  • 28/03/2012 Vrlo dobar početak sezone za Filipa Turka! Ove nedjelje održana je sada već tradicionalno prva MTB utrka sezone u ovom dijelu Europe u austrijskom mjestašcu Zobingu, oko 70 km sjeverozapadno od Beča.
  • 15/01/2013 Filip Turk prvak Hrvatske u ciklokrosu! Sezona 2013 počela je na najbolji mogući način sa samoborski sport, Šišmiše i naravno Filipa. Naime, Filip je jučer, u nedjelju, 14.01.2013. osvojio […]

facebook comments:

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.