Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » Quick release

I ovo ljeto u Les 2 Alpes

Napisao @ 19/06/2012 – 20:11Nema komentara

Mislav na FeeNije da smo pobjegli od nogometnog ludila, ali nije ni daleko od toga. Zaputili smo se u Fransusku u mjesto na 1700 mnm naziva Les 2 Alpes. Prije koju godinu smo već bili tu pa smo znali kamo idemo i jedva smo čekali dan kada ćemo se ponovno vratiti.

Dočekalo nas sunčano vrijeme s 30tak celizijevaca. Ovdje je sve zeleno, šareno i predivno. Na okolinim vrhovim snijeg, a na glečeru je baš krenula ljetna skijaška sezona, tako da je mjesto puno skijaša, međutim ipak prevladavaju biciklisti. Preko vikenda se staze popune s lokalnim bajkerima, ali već u ponedjeljak sve prazne, neke žičare su bile pokrenute samo za nas. Budući da je i početak biciklističke sezone, staze su obnovljene i odlične za vožnju. Ako ste bili tu prošlih godina primjetiti će se da su staze i nadograđivane, poboljšane i sve ukupno je dojam da se domaći stvarno trude opravdati naslov najboljeg MTB parka u Europi. 110 km brdsko biciklističkih staza s visinskom razlikom u spuštanju od 12 000 m, a uspona 3000 m. Time se zadovoljavaju svi MTB ukusi od XC do DH. Cestovni biciklisti doći će na svoje kad odvoze glasovite alpske prevoje koje se svake godine voze u „Tour de France“. Za one bez bez bicikla i skija, beskonačne planinrske staze, prekrasni horizonti i vrhovi, kupanje u bazenima, jezerima i glečerskim potocima (samo za najhrabrije) natjerat će ih da se ponovno vrate.

Tradicionalno na početku sezone od 21-24. ovog mjeseca održava se „Mondial Du VTT“. To je veliki festival MTB sporta sa sajmom, testiranjima bicikla i najbitinje s raznim biciklističkim natjecanjima, na koji još stignete . Ali kruna sezone je freeride MTB festival „Crankworx Les 2 Alpes“, po prvi put na ovoj lokaciji od 9.-15. srpnja koji po svim pokazateljima bude najjači MTB događaj u Europi. U sklopu toga održati će se natjecanja i događaji iz različitih kategorija sporta i s najboljim sportašima: Dual style, Downhill, Climbing sprint, Slopestye, Maraton downhill, Dual suspension trial i MTB trikovi.

Javimo se uskoro s Mondial-a.

Povezani članci

facebook comments:

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.