Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » MTB, Quick release

5.Zimska MTB liga – 4.kolo „Štinjan“

Napisao @ 10/02/2012 – 07:12Nema komentara

Ove nedjelje po prvi puta se u Štinjanu kraj Pule održalo jedno kolo zimske MTB lige. Organizacije se prihvatio novopečeni zimskoligaš Filip Štinjanski kojemu su u pripremi i označavanju pomogli kolege penjači. Prema ranije objavljenom tracku i visinskom profilu nije se moglo isčitati kako će na prvi pogled ravničarska trasa staze u Štinjanu u stvarnosti biti poprillično teška sa tehnički zahtjevnim singletrack dionicama. Vjerovatno je bilo onih kojima dugi kameniti dijelovi,usponi i spustevi nisu najbolje odgovarali , ali je staza bila takva da su oni najbolji i najkompletniji vozači ipak završili ispred u konačnom poretku. Oni koji vole staze sa tehničkim dionicama, među kojima sam i ja, reći će kako je stazu u Štinjankoj šumi bio pravi gušt vozit.

Pobjednik prvog Štinjana bio je Robi Šujević (Team Protek), iza njega Saša Vidović (BK-Buzet), treći kroz cilj prolazi Gianni Sclipp (SC Cottur). Među ženama prva Ana Zupan (Energijateam), nakon nje Gorana Težak (jedna od novih akvizicija Adrenaline). Od početnika (AiB) ukupno, najbrži je bio Sandi Bažon (MTB Istra Pazin) ispred klupskog kolege Marka Bertetića, treći ukupno završava Marin Zorko (BK-Buzet). Održano je proglašenje najboljih u ove tri kategorije što će biti praksa i ubuduće, uz to Pop je zavario i isklesao medalje i pehare za najbrže u ranijim kolima, a ovoga puta moglo se primjetiti relativno brzinski gotove rezultate. Pozdravljamo povratak službenog snimatelja zimske lige Dina Alberinija, koji je u za njega uobičajeno rekordnom roku složio odličan video.
Sve pohvale Filipu i ekipi za Štinjansko 4.kolo zimske lige koji su se prihvatili posla kako nebi bila prevelika pauza u kalendaru zimske lige.

Na međunarodnoj utrci 4.kola nastupilo je točno 100 sudionika, organizator se svog dijela od startnina odrekao u humanitarne svrhe, te je iznos od 975kn odmah uplaćen u humanitarne svrhe za Branka Črnca-Tustu oboljelog od teške bolesti.

Sljedeće kolo ako ne dođe do neke promjene održati će se 12.veljače u Krku.

Izvor: www.ciklomanija.hr

Povezani članci

facebook comments:

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.