Quick release

Novosti iz svijeta cestovnog, brdskog, downhill biciklizma i ostalih sličnih tema

Oko okvira

Bicikli, dijelovi, oprema, recenzije, tehnikalije i savjeti

Bez traga

Biciklističke staze, rute, izleti, expedicije i putopisi ostavljeni bez traga

Trgovine

Pregled bicikl trgovina s prikazom asortimana po Zagreb, HR i Sloveniji po Google mapama

Utrke

Najave, rezultati, video i fotke s biciklističkih utrka od lokalnih weekend nateravanja do vrhusnkih događaja

Home » Quick release

Nova traka u Trakošćanskoj!

Napisao @ 25/11/2011 – 17:23Nema komentara

Grad Zagreb ne odustaje od ucrtavanja žutih crta na pločnicima i nazivanja istih biciklističkim stazama. I dok čekamo prvu pravu biciklističku stazu, odvojenu i od kolnika i od pločnika, provjerili smo što su ucrtali ovoga tjedna na pločniku Trakošćanske ulice na zagrebačkoj Trešnjevci.

Na H-Alter-ov natječaj za fotografije grešaka na biciklističkoj infrastrukturi pristiglo je više od 300 fotografija, a i u Trakošćanskoj ima nekoliko mjesta koja bi tu pronašla svoje mjesto. Ova staza i dalje počinje nelogično, nelogično završava i vrluda širinom. Prijelazi su pak svi označeni, tako da smo na tristotinjak metara izbrojali čak 17 prometnih znakova za biciklističku i pješačku stazu od kojih, za promjenu, ni jedan nije nasred biciklističke putanje. Međutim, prijelazi nisu izvedeni sasvim u skladu s pravilima, jer imaju kockice samo s jedne strane.

Na ruti se ispriječio “samo” jedan hidrant za vodu kojeg izgleda imaju namjeru zaobići stazom jer je žuta crta na tom mjestu prekinuta.

Staza nije stigla do kraja ulice ali s obzirom da je sedamnaesti znak za biciklističku i pješačku površinu postavljen nekoliko desetaka metara nakon završetka žute crte na križanju s Rasinjskom ulicom čini se da je Trakošćansku još “u radu”. Između prekida žute crte i posljednjeg znaka nalazi se što drugo nego – parkiralište za moderne urbane bogove, automobile.

www.h-alter.org

Povezani članci

facebook comments:

Napiši komentar

Napiši komentar, ili trackback sa svoje stranice. Možete se predbilježi na odgovore preko RSS.

Budite pristojni. Držite se teme. Bez spama i flama. Hvala.

Dozvoljeni tagovi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ovo je Gravatar-enabled weblog. Registriraj se na Gravatar-u.