Quick release

1. Kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera – Kastav

Akcija_1Zadnja nedjelja u studenom dočekala nas je u Kastvu sa predivnim sunčanim vremenom kako bi zabilježili početak 9. izdanja MTB zimske lige Istre i Kvarnera. Na startu po običaju u 12:26 se našlo 121 sudionik iz Hrvatske, Slovenije i Italije, koji su krenuli na zanimljivoj stazi koju je pripremio domaćin utrke klub BK Campetto. Staza dužine oko tri i pol kilometara vijugala se između starih zidića i makadamskih putova u bajkovitom okruženju šumice nadomak centra Kastva.

Zimske liga je predviđena od njenih samih početaka kao jedna trening liga za zimski period koji je inače biciklistima bila mrtva sezona, pa se ta tradicija i nastavlja, što je bilo vidljivo po velikom broju cestovnih biciklista koji su iskoristili ovo prvo kolo za testiranje svoje forme, ali i velikog broja ljubitelja MTB kojima je ova vrsta utrke dobar trening, ali i najbolji način provođenja ugodnog dana u dobrom društvu uz određenu dozu natjecateljskog duha. Zabavna staza koja se vijugala laganim usponima i spustovima, sa dodatkom kamene podloge koja je tipična za ovaj kraj tražila je koncentraciju na svakom metru. Najviše nas veseli broj od skoro tridesetak mladih koji su nastupili na ovom kolu te se nadamo da će takav trend samo porasti.

Pobjednik_1aPobjednik u najmlađim kategorijama one U13 bio je Ivan Peruško (BK AXA) ispred Dante Rosande (BK Grobnik) i Noe Antolović (Vergo BikeAkademija), dok je u kategoriji U15 pobjedu odnio Noel Pilat (BK MTB Istra Pazin) ispred Noe Bertovića (BBK IstraBike Labin) i Jakše Andrića (BK Grobnik), u kategoriji U15 curica Anja Nadu (Vergo BikeAkademija) bila je jedina sudionica koja je međutim pratila korak svojih muških kolega i borila se s njima. Pobjednici u ostalim kategorijama su kod Kadeta Karlo Brajković (BBK Grožnjan), Juniora Loris Grbić (BK Poreč), Seniora Jon Božić (Adria Mobil), Master A Gregor Sikošek (Bike Republic), Master B Jože Vesel (KK Papež Podgorje), Master C Željko Srdoč (BK Campetto) te kod Seniorki Danijela Žufić (BBK Grožnjan).
Zahvaljujemo se organizatoru BK Campettu i Gradu Kastvu na odličnoj organizaciji, te svim sudionicima čestitamo još jednom na uspjehu.
Sljedeće kolo je na rasporedu 13.12. u Kornariji kod domaćina BBK Grožnjan.

Facebook Comments

20151006_071220
Previous post

Biciklom na posao (i po malo težim vremenskim uvjetima)

12375097_617511138391654_1314061885773882945_o
Next post

Izvještaj sa 3. kola rekreativne MTB Zimske lige Istre I Kvarnera - Novigrad

Marko Kostanjevac

Marko Kostanjevac

Glavni urednik Bicikl.com za kojeg piše od 1999. Počeo na cesti završio u šumi. Prvi MTB nagazio još 1987. a najdraži rezultat mu je Olympus DH - gdje je završio kao prvi. Bio je XC i DH Državni prvak 1993. i 1994., kao i član prve MTB HR reprezentacije.